X

Φόρμα Παραγγελίας


  • Κόστος Βιβλίου: 15€
  • Price: 15,00 €
  • 2,00 €
    παράδοση με Courier σε 1 έως 2 ημέρες
  • 0,00 €
    Αυτή η φόρμα συγκεντρώνει τα προσωπικά σας στοιχεία, ώστε να μπορούμε να σας αποστείλουμε την παραγγελία σας. Ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης και προστασίας των δεδομένων που υποβάλατε.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
security Για τη δική σας ασφάλεια. η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή, όταν παραλάβετε το βιβλίο.
X

Περίληψη βιβλίου


Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής υπόσχεσης την οποία είχα δώσει στον εαυτό μου, όταν αντιμετωπίζοντας έναν όλεθρο (havoc) στην υγεία μου, άγνωστης προέλευσης και με την εμφάνιση πολύ περίεργων συμπτωμάτων ταυτόχρονα, αβοήθητος από την συμβατική ιατρική και ψάχνοντας για ελπίδες και για απαντήσεις, χτυπώντας πολλές πόρτες και ΄΄πορευόμενος εν σκιά θανάτου΄΄ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Δαυίδ στους Ψαλμούς, ότι αν κάποια στιγμή μπορέσω και βρω την άκρη, θα μοιραστώ την εμπειρία μου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, σε όσους δείξουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Παθήσεων στην Αμερική CDC (Centers for Disease Control), το 90% των χρόνιων παθήσεων του οργανισμού μας, οφείλονται στο stress, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται αυτό (φυσικό, διατροφικό, συναισθηματικό, περιβαλλοντικό). Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα το οποίο διαπραγματευόμαστε-αναλύουμε με απλά λόγια , όπου δίνουμε και τους τρόπους ελέγχου-προφύλαξης και διαχείρισης από τις καθημερινές προκλήσεις των στρεσογόνων καταστάσεων.

Το βιβλίο αυτό λοιπόν ασχολείται με την τόσο κοινή-άγνωστη πάθηση, η οποία ονομάζεται σύνδρομο κόπωσης επινεφριδίων (adrenal fatigue syndrome), η οποία δυστυχώς βαίνει καθημερινά ολοένα με αυξανόμενες διαστάσεις, προσβάλλοντας όλες τις ηλικίες και δημιουργώντας στον οργανισμό ένα τέτοιο ντόμινο δυσμενών συμπτωμάτων, τα οποία και μόνο στο διάβασμα-άκουσμα αυτών, δημιουργούν ρίγη.

Το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε ένα μεγάλο αριθμό ερωτημάτων, όπως είναι :

Η επίδραση της βιταμίνης C στις καρδιαγγειακές παθήσεις, έρευνες *
13/09/2017
Τα οφέλη της υψηλής χοληστερίνης*
08/10/2017
Όλα

Τα υψηλά επίπεδα της ομοκυστεΐνης, ισχυρός παράγοντας ρίσκου εμφάνισης άνοιας και της νόσου Αλτσχάϊμερ*

του Μυλωνά Παναγιώτη

Έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην Proceedings of the National Academy of Sciences τον Μάρτιο του 2013 από ομάδα ερευνητών, έδειξε ότι οι βιταμίνες Β6, Β12 και το φυλλικό οξύ, μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου Αλτσχάϊμερ. Σύμφωνα με την έρευνα, τα υψηλά επίπεδα της ομοκυστεΐνης, έχουν σχέση με την επιτάχυνση της ατροφίας στις περιοχές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την μνήμη. Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι βιταμίνες Β6, Β12 και το φυλλικό οξύ, μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, η οποία σχετίζεται με την μείωση της ατροφίας, επιβραδύνοντας με αυτόν τον τρόπο την γνωστική υποβάθμιση. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν, συνεχίζουν οι ερευνητές, ότι τα συμπληρώματα των ανωτέρω βιταμινών του συμπλέγματος Β, μπορούν να καθυστερήσουν την ατροφία στις ειδικές περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες αποτελούν βασική συνιστώσα της διαδικασίας εξέλιξης της νόσου Αλτσχάϊμερ και οι οποίες συνδέονται με την γνωστική παρακμή (8). Σύμφωνα με τους ερευνητές, ημερήσιες δόσεις από φυλλικό οξύ 0.8 mg, βιταμίνη Β6  20 mg και Β12 0.5 mg, έδειξαν ότι προκαλούν επιβράδυνση της συρρίκνωσης του όγκου του εγκεφάλου, σε διάστημα δυο ετών.

Ένας εκ των βασικών ερευνητών της ανωτέρω έρευνας, ο Dr. A. David Smith, καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ιδρυτικός διευθυντής του Oxford Project για την διερεύνηση της μνήμης και της γήρανσης, δήλωσε στο Bloomberg News ότι αυτή η θεραπεία με το σύμπλεγμα των Β βιταμινών ΄΄ είναι η πρώτη και μοναδική θεραπεία τροποποίησης της νόσου Αλτσχάϊμερ, η οποία είχε αποτελέσματα. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κάποιον ο οποίος καταλαβαίνει ότι χωρίς την σωστή διατροφή και άσκηση, ο εγκέφαλός θα είναι όλο και περισσότερο ευάλωτος στις βλάβες με την πάροδο της ηλικίας΄΄.

Σύμφωνα με άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα BMJ το 2014 με τίτλο ΄΄ Η νόσος Αλτσχάϊμερ, η άνοια και η Ομοκυστεΐνη΄΄ (9), η νόσος Αλτσχάϊμερ και η καρδιοαγγειακή νόσος, μοιράζονται έναν κοινό παράγοντα ρίσκου : τα υψηλά επίπεδα της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος, του οποίου τα υψηλά επίπεδα στο αίμα, έχουν σχέση με την διατροφική ανεπάρκεια των βιταμινών Β6, Β12 και φυλλικού οξέος. Πρόσφατα στοιχεία από έρευνες –συνεχίζει το άρθρο- δείχνουν ότι τα συμπληρώματα των Β βιταμινών, ουσιαστικά σταματούν την ατροφία στις περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες σχετίζονται με την νόσο του Αλτσχάϊμερ. Αυτές οι περιοχές δείχνουν ότι η ομοκυστεΐνη του αίματος και οι βιταμίνες Β οι οποίες επηρεάζουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, αποτελούν ουσιαστικούς παράγοντες κινδύνου (10).

Άλλη έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The American Journal of CLINICAL NUTRITION το έτος 2005, συνοψίζει ότι : ΄΄ τα υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης της ομοκυστεΐνης πλάσματος και η χαμηλή συγκέντρωση φυλλικού οξέος, αποτελούν ανεξάρτητους προγνωστικούς παράγοντες ανάπτυξης της άνοιας και της νόσου Αλτσχάϊμερ (11).

Αρθρα για την άνοια και την νόσο Αλτσχάϊμερ : https:// www.yourhealthinyourhands.gr/ania-ke-altschaimer-mathenis-ke-prolavenis-meros-1o/ και εδω :  https://www.yourhealthinyourhands.gr/ania-ke-altschaimer-mathenis-ke-prolavenis-meros-2o/

 

                                                                             Your  Health  In  Your  Hands **

 

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που  αφορούν την υγεία του.

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

References

8/ www.pnas.org/content/110/23/9523.abstract , 9/ www.bmj.com/content/349/bmj.g4433/rr/76349 , 10/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23690582 , 11/ www.ajcn.nutrition.org/content/82/3/636.full

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,


Η άποψή σας: