Το βιβλίο της Αντιγήρανσης

Δεν γνωρίζουμε, τι δεν γνωρίζουμε!

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ίσως είναι από τα σπουδαιότερα δώρα που θα μπορούσατε να κάνετε στον εαυτό σας. Το συγγραφικό αυτό έργο αποτελεί έναν ύμνο στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και στους θαυμάσιους αμυντικούς μηχανισμούς τους οποίους διαθέτει, ώστε να αντιμετωπίζει και να ξεπερνά όλες τις δυσλειτουργίες που του δημιουργούμε.

Αγορά
man reading

Το βιβλίο της Αντιγήρανσης

(Υγεία, Διατροφή, Πρόληψη)

Νέα Κυκλοφορία

Ο Παναγιώτης Μυλωνάς γίνεται ο ξεναγός σας, σε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο βιβλίο για το διαχρονικό θέμα της αντιγήρανσης! Ένας οδηγός για πιο ποιοτική ζωή, εμπλουτισμένο με συμβουλές διατροφής και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε αναγνώστη.

Από τις Εκδόσεις Πηγή, κυκλοφορεί ένας ύμνος στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, με τίτλο “Το βιβλίο της Αντιγήρανσης”.

“Καλώς ορίσατε στο υπέροχο ταξίδι εξερεύνησης του θαυμαστού κόσμου της λειτουργίας του οργανισμού μας, στο οποίο θα έχω την τιμή να είμαι ο ξεναγός σας!”

Τι θα μάθετε

Θα ανακαλύψουμε μαζί ότι το σώμα μας δεν κάνει λάθη, αλλά προσπαθεί πάντα με τους μηχανισμούς του να αυτοπροστατεύεται, να προσαρμόζεται κάθε φορά και να αντιμετωπίζει τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς κινδύνους με έναν και μοναδικό σκοπό: τη με πάση θυσία διαφύλαξη και προστασία της υγείας μας.

Z

Σωστή πρόληψη και αντιγήρανση

Όλη η φιλοσοφία του βιβλίου στηρίζεται στην βασική αρχή: “μια είναι η πάθηση του οργανισμού μας: η δυσλειτουργία των κυττάρων και μια είναι η θεραπεία της: η σωστή πρόληψη!

Z

Η λειτουργία του οργανισμού μας

Το βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού , στην ανάλυση και την προσπάθεια ανεύρεσης της προέλευσης αρκετών χρόνιων παθήσεων του σημερινού μας πολιτισμού και τρόπου ζωής, καθώς και στους θαυμάσιους αμυντικούς μηχανισμούς τους οποίους διαθέτει, ώστε να τις αντιμετωπίζει και να τις ξεπερνάει.

Z

Η εξασφάλιση της ζωής

Στο εσωτερικό του οργανισμού μας, κάθε δευτερόλεπτο, δισεκατομμύρια χημικές διεργασίες και αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα από τα κύτταρά μας, με έναν και μοναδικό σκοπό, αυτόν με τον οποίο μας προίκισε η μητέρα φύση: την εξασφάλιση της ζωής.

Z

Ασθένειες & παθήσεις

Αν το “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση” σώμα μας είναι σχεδιασμένο να επιβιώνει, γιατί υπάρχουν οι εκατοντάδες ασθένειες και εκφυλιστικές παθήσεις; Η απάντηση είναι απλή : το σώμα μας δεν γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους αυτό καθίσταται άρρωστο. Απλά αυτό που ονομάζουμε ασθένειες – παθήσεις, αποτελούν τους διαφορετικούς τύπους και τρόπους των μηχανισμών επιβίωσης του οργανισμού μας.

Η γνώση είναι δύναμη και σ’ ελευθερώνει από τον φόβο

Ζούμε σε εποχές όπου ποτέ άλλοτε η αλήθεια δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και σπάνια έννοια ανάμεσα στον κόσμο. Αν και η αλήθεια δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους ανθρώπους, πλέον η σκόπιμη και καθοδηγούμενη διάδοση διαφόρων μύθων και ψευδών πληροφοριών, έχει προαχθεί σε επιστήμη, κάνοντας πλύση εγκεφάλου και στο πιο δύσπιστο άτομο.

Παρ’ ότι αναφέρεται ότι “η αλήθεια σ’ ελευθερώνει”, ολόκληρο το περιβάλλον σύστημα, έχει ταχθεί να μας κρατάει δεμένους με τους διάφορους μύθους και τα ψεύδη τα οποία έχουν καλλιεργήσει έντεχνα, ώστε καθοδηγούμενοι πλέον και εξαρτημένοι, να μην έχουμε και πολλά περιθώρια προσωπικής ελευθερίας σκέψεων και πράξεων.

Ένα από τα φοβερά όπλα τα οποία χρησιμοποιεί το συστημικό τέρας για να πετυχαίνει πάντα τον σκοπό του και να έχει πάντα εξαρτημένες και εύκολα διαχειρίσιμες τις μάζες των ανθρώπων, είναι ο φόβος. Ο φόβος λοιπόν είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου και της υγείας του, πράγμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι έχοντες τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους και δεν διστάζουν με το παραμικρό να τον επιβάλλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Το παρόν βιβλίο, είναι ένας σύμμαχος θωράκισης της υγείας μας, αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας την πολύτιμη έννοια της πρόληψης, απομακρύνοντας τις φοβίες και τα αναπάντητα ερωτηματικά, σχετικά με το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας.

Όλη η φιλοσοφία του βιβλίου, στηρίζεται στην βασική αρχή:

“Μια είναι η πάθηση του οργανισμού μας: η δυσλειτουργία των κυττάρων.
Και μια είναι η θεραπεία της: η σωστή πρόληψη !”

Τα περιεχόμενα του βιβλίου

Το βιβλίο αποτελείται από 10 κεφάλαια και αριθμεί 40 χορταστικές ενότητες οι οπόιες δένουν μεταξύ τους και παρουσιάζουν μια αλληλουχία. Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές ονομασίες και ορισμοί, όλες όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή : την δυσλειτουργία των κυττάρων του οργανισμού.

Οι βασικές αρχές λειτουργίας των κυττάρων

Η ανεκτίμητης αξίας κυτταρική διατροφή, η σπουδαιότητα λειτουργίας των μεμβρανών, τα μιτοχόνδρια που αποτελούν τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, τα τελομερή και η σημασία τους στην αντιγήρανση και η γλουταθειόνη, το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό το οποίο παράγει το σώμα μας.

Βιταμίνες και μέταλλα

Η ανεκτίμητης αξίας κυτταρική διατροφή, η σπουδαιότητα λειτουργίας των μεμβρανών, τα μιτοχόνδρια που αποτελούν τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, τα τελομερή και η σημασία τους στην αντιγήρανση και η γλουταθειόνη, το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό το οποίο παράγει το σώμα μας.

Το ενδοκρινικό σύστημα

Μελετάμε το ενδοκρινικό σύστημα και τους ενδοκρινείς αδένες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον οργανισμό, από την εκτός ισορροπίας λειτουργίας των ορμονών, αναλύουμε την λειτουργία των επινεφριδίων και το σύνδρομο κόπωσης των επινεφριδίων, των αδένων όπως ο υποθάλαμος, η επίφυση, καθώς και τις επιπτώσεις του χρόνιου stress στον οργανισμό μας.

Ο μύθος της χοληστερίνης

Καταρρίπτουμε το μύθο της χοληστερίνης ενώ ρίχνουμε άπλετο φως στην λειτουργία της καρδιάς και στα αίτια της δυσλειτουργίας του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Αναλύουμε τα αίτια δημιουργίας της αθηροσκλήρωσης.

Ο διαβήτης τύπου 2

Αναφέρουμε για τον διαβήτη τύπου 2 και εξηγούμε γιατί αυτή είναι μια καθαρά διατροφική πάθηση, η οποία είναι αναστρέψιμη και μπορεί εύκολα να προληφθεί.

Κατάθλιψη -Αλτσχάϊμερ

Ρίχνουμε μια διαφορετική ματιά στη σύγχρονη μάστιγα της κατάθλιψης και αναλύουμε τους τρόπους πρόληψης της άνοιας και της πάθησης του Αλτσχάϊμερ.

Ενυδάτωση - Έντερο - Φλεγμονές

Αναφέρουμε την σημασία της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού, τη σπουδαιότητα της άρτιας λειτουργίας του εντέρου, τη ζημιά την οποία προκαλούν οι φλεγμονές στο σώμα μας και πως μπορούμε να τις αποφύγουμε, εξηγούμε το φαινόμενο του συνδρόμου του διαρρέοντος εντέρου, δίνουμε τον ορισμό του οξειδωτικού stress και πως αυτό επηρεάζει την δημιουργία των φλεγμονών.

Ύπνος - Ηλιοθεραπεία - Στοματική Υγεία - Προστάτης - Άσθμα - Ένζυμα

Συζητάμε για τα αντιγηραντικά αποτελέσματα ενός καλού και ποιοτικού ύπνου και για την επίδραση των ορμονών κορτιζόλης και μελατονίνης στην επίτευξη του ποιοτικού ύπνου.  Μελετάμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της ηλιοθεραπείας και την σημασία της στοματικής υγείας. Μιλάμε για την προστασία του προστάτη, για τις αιτίες εμφάνισης του άσθματος και τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονοχυμού. Αναλύουμε την σπουδαιότητα των ενζύμων.

Οιστρογόνα -Καρκίνος

Παρουσιάζουμε με την βοήθεια πάντα των ερευνών τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, της ακτινοθεραπείας και της μαστογραφίας, ενώ τέλος στοχοποιούμε τα αίτια της εμφάνισης του καρκίνου, πως και γιατί δημιουργούνται τα καρκινικά κύτταρα, γιατί ο καρκίνος είναι μια μεταβολική και όχι γενετική νόσος, τι είναι οι κετόνες και τι η κετογόνος αντικαρκινική δίαιτα, ενώ ξεκλειδώνουμε με τον κωδικό-κλειδί της πρόληψης, που το ονομάσαμε “O HMITHEOS“, τα μυστικά της αντιγήρανσης και της αποφυγής εμφάνισης του καρκίνου.

Τα στοιχεία του βιβλίου

Εκδόσεις: iWrite
ISBN: 978-960-627-052-9

Κεφάλαια

Ενότητες

Σελίδες

Κριτικές – Μαρτυρίες

  • ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΥΛΩΝΑ...ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗς .......καταλαβα οτι επρεπε να επικοινωνησω μαζι του διαβαζοντας το και ευτυχως που το εκανα!!!!!!
    ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ....ΕΙΔΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙς ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙς ΟΔΗΓΙΕς ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.........
    ΜΕ ΒΟΘΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗς ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΤΙς ΟΔΗΓΙΕς ΤΟΥ ΤΙς ΣΥΜΒΟΥΛΕς ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟς !!!ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟς ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ...
    Ο ΓΙΟς ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ COVID 19 ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙς ΟΔΗΓΙΕς ΤΟΥ Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΥΛΩΝΑ !!!!!!
    (ενω πνευμονολογος απο το Σωτηρια...με ρωτησε εχετε κανει εμβολιο ..????ειπα οχι...και η απαντηση της... ηταν ε τοτε τι θες να σου κανω????????κατσετε μεσα και αμα δειτε τα σκουρα πηγαινετε σε νοσοκομειο....!!!)
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΧΩΡΙς ΤΙς ΣΥΜΒΟΥΛΕς ΤΟΥ .....
    ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ..ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΣΤΟΝ Κ.ΜΥΛΩΝΑ!!!Ο ΘΕΟς ΝΑ ΣΑς ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΣΑς ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑς
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!!!!!!!!

    ΛΙΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ

  • «Το βιβλίο της Αντιγήρανσης» είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο οδηγός που ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ανατρέχουμε εκεί για θέματα που αφορούν την ορθή λειτουργία του οργανισμού μας. Συνδέει την πρόληψη και την υγιεινή διατροφή και μας οδηγεί στην αναγνώριση της αξίας της υγείας μας και της ποιότητας στη ζωή μας. Έλαβα το βιβλίο αυτό μετά από κλήρωση στην ομάδα ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΣΗ και νιώθω πως ως θείο δώρο ήρθε στα χέρια μου. Είμαι απέραντα ευγνώμων για αυτό! Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι!
    Ευχαριστώ πολύ, κ. Μυλωνά!

    Μαρία Παπαδοπούλου - Δασκα

  • Σε συνεχεια της πρωτης μαρτυριας μου θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την υπερπολιτιμη βοηθεια σας για τα υπεροχα ομολογουμενως βιβλια σας και για την βοηθεια που προσφερετε στον κοσμο που πασχει,πραγματικα το εργο σας ειναι θεαρεστο,ο θεος να σας εχει παντα καλα.

    ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ PERSONAL TRAINER

  • Καφεδάκι και ακόμα ενα υπέροχο βιβλίο βίβλος του Παναγιώτη Μυλωνά!!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα θα μάθετε για όλα τα προβλήματα υγείας που ο καθένας μας έχει....γραμμένα απλά . ... κατανοητά....εμένα με έχουν βοηθήσει πολύ .....διαβάστε το ....αξίζει..

    Constantina Malliaris

  • Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις βαθυτατες ευχαριστίες μου για αυτό το εκπληκτικό δώρο γνώσης που προσφερατε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Η τεκμηρίωση, η εγκυρότητα, οι ενημερωμενες πηγές, η απλή και κατανοητή γραφή και βεβαίως οι τόνοι γνώσης που περιέχει, κάνουν το βιβλίο αυτό μοναδικό για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα και όχι μόνο, τολμώ να πω, δεδομενου ότι έχω διαβάσει και ξενόγλωσσα βιβλία με το ίδιο ή παρόμοιο θέμα. Ως συγγραφέας, κατανοώ τον προσωπικό σας μοχθο και σας εκτιμώ για τις άπειρες ώρες που σκυψατε πάνω από τις πηγές για να κατασταλάξει αυτό το απαύγασμα της σοφίας που για εμένα αποτελεί όχι απλά ένα βιβλίο αλλά την Βίβλο της Αντιγηρανσης. Οι ωφελειες που μας προσφέρετε είναι τεράστιας σημασίας και σας αξίζει ένας ακόμη καλός λόγος για τον επιπλέον λόγο ότι δεν είναι ούτε το κατ' εξοχήν αντικείμενο σας, ούτε αρμοδιότητα σας, παρόλα αυτά επωμιστηκατε να καλύψετε με μεγάλη επιτυχία ένα από τα μεγάλα κενά του ιατρικού λειτουργηματος. Σας ευχαριστούμε πολύ και σας τιμούμε.

    Αναστάσιος Συριανος - Συγγραφέας

  • ΒΙΒΛΙΟ ΘΗΣΑΥΡΌΣ !!! Όπως και η υγεία μας ! Σε ευχαριστούμε Παναγιώτη που υποστηρίζεις το δικαίωμα για μια καλύτερη υγεία.

    Αναστασία Κηπουρίδου

  • Συγχαρητήρια και για τα δυο βιβλία σας!!! Έχετε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Με ανυπομονησία περιμένουμε κι άλλα. Να είστε καλά!

    Ηρώ Παπάζογλου

  • Καλησπέρα απλά έκανα like στο βίντεο σας γιατί ασχολούμαι 35 χρόνια με τον αθλητισμό και την διατροφή εχοντας διαβάσει εκατοντάδες βιβλία και εφαρμόσει πολλά μοντέλα διατροφής εγώ αλλά και επάνω στους πελάτες μου και έχοντας περάσει ένα αρκετά βαρύ overtraining στο παρασυμπαθητικό μου συστημα βρήκα αρκετή βοήθεια διαβάζοντας και τα βιβλία σας κόπωση επινεφριδίων μυστικά της αντιγηρανση και εμπλουτισα και τις γνώσεις μου

    Ασημομυτης Δημήτρης - Γυμναστηριουχος personal tr.

  • Συγχαρητήρια!!! Όπως και το πρώτο σας βιβλίο έτσι και αυτό διατηρεί το υψηλο επίπεδο ενημέρωσης και εγκυρότητας και ταυτόχρονα τον υψηλό δείκτη κατανόησης των θεμάτων υγείας που πραγματεύεται!!! Διαβάζεται πολύ ευχάριστα και οι πληροφορίες που προσφέρει είναι χρησιμοτατες!!!

    Σπύρου Νικόλαος, Δικηγόρος

  • Η κριτική ενός επιστημονικού βιβλίου αποτελεί πάντα μια ηθική και πνευματική πρόκληση. Στη περίπτωση των βιβλίων του κ. Μυλωνά αυτή η πρόκληση είναι πιο έντονη για τους εξής λόγους: α) πρόκειται για μια πολυετή αναζήτηση πληροφοριών και περιγραφής τους με ένα τρόπο απόλυτα κατανοητό κ δομημένο. Ο συγγραφέας πέρα από τη θεωρία προτείνει και στρατηγικές αντιμετώπισης. Πέραν λοιπόν της περιγραφής καταστάσεων α-σθενείας, ανευ σθένους δηλαδή έχουμε πολυτιμα βοηθήματα τόσο στη καθημέραν όσο κ στη κλινική πράξη. β) επισημαίνει μερικά απο τα σπουδαιότερα σφάλματα ιατρικής πλάνης, μέσα από την επεξηγήση κ περιγραφή τους υπο το πρίσμα του εναλλακτικού μικροσκοπίου. Όπως περιγράφει ο κλασσικός κοινωνιολόγος Mills οι παγίδες του συγχρονου ανθρώπου δεν ειναι τόσο υλικές αλλα περισσότερο πνευματικές. Δύο βιβλία που μας κάνουν να φιλοσοφησουμε την αξία της ποιότητας ζωής μας διαφορετικά. Αναμένουμε τη συνέχεια, καλή δύναμη!

    Δρ. Γεωργία Κατσογριδάκη - Διαιτολόγος

  • Συγχαρητήρια Παναγιώτη. Ανοίγεις δρόμους. Βιλλη –Πανος

    Βίλλη Ιωαννίδου - Εκπαιδευτικός

  • Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο του φίλου μου Παναγιώτη Μυλωνά που το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Μιας και το <<προλαμβάνειν>> είναι καλύτερο του <<θεραπεύειν>> μας δίνει πάρα πολλές πληροφορίες που δε τις γνωρίζαμε, είναι τόσο απλές και συνάμα τόσο χρήσιμες. Συγχαρητήρια Παναγιώτη και πραγματικά νιώθω ευλογημένος που είσαι φίλος μου.

    Φελεκίδης Δημήτριος - Επιχειρηματίας

  • Και τα δύο βιβλία εξαιρετικά και καλογραμμένα, με πλήθος πληροφοριών που δεν έχουμε συναντήσει σε κανένα έως τώρα συγγραφέα, συγκεντρωμένα. Μια πληροφορία που δίδεται άρτια και απλόχερα. Συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη δουλειά

    Γεωργία Κατσογριδάκη - Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc

Author

Ο συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Μυλωνάς γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1959 και ζει στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική και έχει τρία αγόρια, τον Βασίλειο, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξιο. Έχει τελειώσει τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην ελληνική βιομηχανία, σε διευθυντικές θέσεις στους τομείς παραγωγής και marketing και είκοσι τρία χρόνια στο ελληνικό δημόσιο σε θέσεις προϊσταμένου τμημάτων και διεύθυνσης.

Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια γύρω από το management και έχει διδάξει management σε στελέχη επιχειρήσεων. Παρακολούθησε διαδικτυακά σεμινάρια Κυτταρικής Ιατρικής, με απόκτηση Πιστοποιητικών και δικαίωμα εγγραφής στη «Συμμαχία για την Υγεία» του πρωτοπόρου ερευνητή της Κυτταρικής Ιατρικής, Dr. Mathias Rath.

 

Εδώ και μερικά χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά ως συγγραφέας – ερευνητής πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας. Το πρώτο του συγγραφικό έργο κυκλοφόρησε με τίτλο «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων (Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας) – Μύθοι & Πραγματικότητα».

Εκεί περιγράφονται οι μηχανισμοί του σώματος για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του stress, η χρόνια κόπωση, οι αϋπνίες, οι χρόνιοι πόνοι, η έλλειψη ενέργειας, η κατάθλιψη, οι φλεγμονές, οι υπογλυκαιμίες, ο υποθυρεοειδισμός, η ινομυαλγία, η πτώση του ανοσοποιητικού, καθώς και οι φυσικές λύσεις μέσω της ολιστικής αντιμετώπισης όλων των προηγούμενων συμπτωμάτων.

Κριτικές και ανατροφοδοτήσεις αναγνωστών για το προαναφερθέν βιβλίο, άρθρα και βίντεο, στη σελίδα www.yourhealthinyourhands.gr.

Pin It on Pinterest