του Μυλωνά Παναγιώτη

΄΄ Ο γιατρός του μέλλοντος δεν θα δίνει κανένα φάρμακο, αλλά θα προσανατολίζει τους ασθενείς του στη φροντίδα του ανθρώπινου πλαισίου, στη δίαιτα και στην αιτία και την πρόληψη της νόσου ΄΄

                                                                                                                                                       Thomas Edison

Στο καινούργιο μου βιβλίο με τίτλο ΄΄ Το Βιβλίο της Αντιγήρανσης – Η υγεία στα χέρια σας ΄΄ , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.gr (https://iwrite.gr/bookstore/vivlio-antigiransis/ ), αναφέρω και στοιχειοθετώ χαρακτηριστικά ότι ΄΄ μία είναι η πάθηση του οργανισμού μας, η δυσλειτουργία των κυττάρων και μία είναι η θεραπεία, η σωστή πρόληψη ΄΄ !

Αφορμή για το παρόν άρθρο, έδωσε η ανάγνωση ορισμένων τελευταίων ερευνών και άρθρων, με θέμα την πορεία της σημερινής συμβατικής ιατρικής, την αποτελεσματικότητα της επιθετικής προώθησης διαφόρων τύπων σύγχρονων φαρμάκων, σε σχέση με την πολύτιμη συνεισφορά της σωστής πρόληψης σε όλα τα επίπεδα της υγείας και την τεράστια πλέον απόσταση, όπως θα δούμε και πιο κάτω, ανάμεσα στην συμβατική ιατρική και την πρόληψη.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ερευνητική ματιά και ας αναρωτηθούμε και προβληματιστούμε, σχετικά με την άλλη όψη του νομίσματος !

Το Wired Magazine σε άρθρο του στις 18/01/2019, αναφέρει χαρακτηριστικά : ΄΄ δεν είναι μυστικό ότι η φαρμακευτική βιομηχανία (Big Pharma), ασκεί μεγάλη επιρροή στους γιατρούς οι οποίοι συνταγογραφούν φάρμακα-παυσίπονα (painkillers). Αλλά τα δεδομένα αυξάνονται με βάση την έκταση αυτής της σχέσης και τις πολλές χιλιάδες ζωές που έχει κοστίσει. Αυτή την εβδομάδα, ήλθαν στο φως νέες αποκαλύψεις, ότι μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία, πέρασε χρόνια παραπλανώντας τους ιατρούς και τους ασθενείς, σχετικά με τους κινδύνους του φαρμάκου OxyContin, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η επιθετική προώθηση αυτού του φαρμάκου (παυσιπόνου), κόστισε την ζωή περισσοτέρων των 40.000 Αμερικανών το 2017 ΄΄ (1)

Σε έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην έγκυρη εφημερίδα JAMA Network Open στις 18/01/2019, ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης, ανακάλυψαν μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στα χρήματα marketing άμεσης ιατρικής (directtophycician marketing dollars), τα οποία δαπανώνται από τις φαρμακευτικές εταιρείες, του αριθμού των συνταγογραφούμενων οπιοειδών φαρμάκων που εκδίδονται από τους ιατρούς και του αριθμού των θανάτων σε κάθε Κομητεία των ΗΠΑ, εξ αιτίας των συνταγογραφούμενων οπιοειδών. Ο επικεφαλής της έρευνας, συγγραφέας Scott Hadland, ειδικός ιατρός-επιστήμονας πάνω στην πολιτική των φαρμάκων στην BMC, αναφέρει ότι περίμενε να δει αυτούς τους δεσμούς μεταξύ των δαπανών, των συνταγών και των θανάτων ΄΄ (2)

Οι Richard Gale & Dr. Gary Null , στην Progressive Radio Network στις 15/01/2019, σε άρθρο τους με τίτλο ΄΄ How the Corruption of Science Leads to the Collapse of Modern Civilization ΄΄ ( Πως η διαφθορά της επιστήμης, οδηγεί στην κατάρρευση του σύγχρονου πολιτισμού), αναφέρουν χαρακτηριστικά : ΄΄  Αυτό το νέο έτος πιθανότατα θα αποτελέσει άλλο ένα ορόσημο στην επιστήμη και την ιατρική. Και πάλι, οι Αμερικανοί θα δαπανούν περισσότερα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τις χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες ιατρικές διαδικασίες και οι ασθενείς θα καταναλώνουν περισσότερα φάρμακα και θα λαμβάνουν περισσότερες θεραπείες από οποιονδήποτε άλλο χρόνο στην ιστορία των ΗΠΑ. Υπάρχουν περισσότεροι γιατροί, περισσότερα νοσοκομεία, περισσότερα φαρμακευτικά φάρμακα και ιατρικές διαδικασίες από ποτέ άλλοτε και δεν έχουμε κατακτήσει και δεν έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στη θεραπεία οποιασδήποτε σοβαρής ασθένειας. Αντί να καταβάλλουμε προσπάθειες για τη χρηματοδότηση της πρόληψης των ασθενειών και την εκπαίδευση του κοινού, η πρόληψη έχει εγκαταλειφθεί εντελώς. Υπάρχουν όγκοι εξαιρετικών επιστημονικών μελετών που τεκμηριώνουν την έρευνα και η κλινική εμπειρία που δείχνει ότι, μια υγιεινή διατροφή, η σωματική άσκηση και τα σχήματα διαχείρισης άγχους μπορούν είτε να αποτρέψουν την ασθένεια είτε να ενσωματωθούν με επιτυχία σε υπάρχοντα πρωτόκολλα ιατρικής θεραπείας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κέρδος στην πρόληψη. Η σύγχρονη ιατρική είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη διαχείριση των  ασθενειών ΄΄ (3) !!

Ο Dr. Sircus πρόσφατα (28/01/2019) σε άρθρο στην ιστοσελίδα του με τίτλο             ΄΄ Something Terribly Wrong with Western Medicine ΄΄ { Κάτι τρομερά λανθασμένο (συμβαίνει) με την Δυτική Ιατρική }, αναφέρει : ΄΄ Με αυτό το ιστορικό είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι ιιατροί και οι ιατρικοί υπάλληλοι αισθάνονται και σκέφτονται ότι είναι απόλυτα σωστοί για τα πάντα. Είναι πρόθυμοι να αποτελέσουν μέρος ενός κατασταλτικού συστήματος, που λογοκρίνει ενεργά την αλήθεια για τη φυσική ολιστική ιατρική ενώ συνεχίζουν να ασκούν φαρμακευτική τρομοκρατία. Είναι καλό να θυμόμαστε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου, είναι η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Ένα τεράστιο ποσοστό επιστημόνων και ιατρών που δημοσιεύουν σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά συνεχίζουν να κρύβουν δεσμούς με εταιρείες που σχετίζονται με την έρευνά τους, ενώ η τιμωρία για τη μη δήλωση συμφερόντων παραμένει ασθενής, αναφέρει μια νέα έκθεση΄΄ (4) !

O Dr. David Brownstein (5), από τους πλέον διακεκριμένους ιατρούς-συγγραφείς, πρωτοπόρος στην διάδοση και εφαρμογή του πρωτοκόλλου του ιωδίου (λεπτομέρειες για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου του ιωδίου, στο καινούργιο μου βιβλίο (6) ), αναφέρει : ΄΄ Γιατί χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ένα νέο πρότυπο στην ιατρική ; Γιατί ξοδεύουμε τόσα πολλά χρήματα (για θεραπείες) και παίρνουμε πίσω τόσο ελάχιστα; Γιατί αντιμετωπίζουμε αυτό το αποτυχημένο μοντέλο χρόνο με τον χρόνο ; Η συμβατική ιατρική είναι πέρα για πέρα απογοητευτική. Το σύστημα είναι ΄΄σπασμένο΄΄ και σε επείγουσα ανάγκη επισκευής. Δεν μπορείτε να εξαρτάστε από κανέναν εκτός από τον εαυτό σας όταν παίρνετε ιατρικές αποφάσεις. Είναι καλύτερο να γίνει κανείς εκπαιδευμένος ασθενής αντί να βασίζεται αποκλειστικά στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Χρειαζόμαστε ένα νέο πρότυπο στην ιατρική. Λοιπόν, τι θα έπρεπε να είναι αυτό το νέο παράδειγμα; Αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να λάβει τη μορφή ολιστικής ιατρικής όπου οι γιατροί δεν θα είναι τόσο γρήγοροι στο να συνταγογραφούν φάρμακα, τα οποία δηλητηριάζουν τα ένζυμα και μπλοκάρουν τους υποδοχείς (receptors). Έχω δει τα οφέλη της παροχής στον οργανισμό των πρώτων απαραίτητων υλών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων), τα οποία  χρειάζεται, για να διατηρήσει το σώμα την υγεία και να ξεπεράσει τις ασθένειες ΄΄, καταλήγει ο  Dr. Brownstein.

Ο Dr. Sircus (4), αναφέρει ότι : ΄΄ οι γιατροί, όταν αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές διαταραχές, λένε στους ασθενείς τους ότι η οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια είναι γενετική και ότι έχει κληρονομηθεί από τα γονίδια των γονιών ή των παππούδων τους, έτσι ώστε οι ασθενείς, να μην καταλάβουν ποτέ ότι μπορούν να αποτρέψουν (και συχνά αναστρέψουν) αυτές τις ασθένειες και διαταραχές, με συγκεντρωμένες θρεπτικές θεραπείες ΄΄.

O καθένας από εμάς, ας βγάλει τα χρήσιμα συμπεράσματά του, ας πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με την εφαρμογή της πρόληψης και ας φροντίσει το δυνατόν να πάρει την υγεία στα χέρια του. Ας κάνουμε την πρόληψη και την υγεία προσωπική μας υπόθεση και ας φροντίσουμε το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο τον οργανισμό μας και το σώμα μας θα μας το ανταποδώσει απλόχερα σε μακροζωία και σε ποιότητα ζωής !

                                                                        Your  Health  In  Your  Hands **

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή αντικατάσταση ιατρικών συμβουλών. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

References

1/ https://www.wired.com/story/pharma-spending-on-doctors-is-correlated-with-opioid-deaths/ , 2/ https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2720914?guestAccessKey=630f38c9-ac45-406f-8764-b04eef425ce7 , 3/ http://prn.fm/corruption-science-leads-collapse-modern-civilization/?mc_cid=7b6293ff62&mc_eid=1f79cf0df5 , 4/ https://drsircus.com/general/something-terribly-wrong-with-western-medicine/?utm_source=Dr+Sircus+Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter_28_01_2019&inf_contact_key=cac583f533bdfcd57d37b8b341f52252f651f238aa2edbb9c8b7cff03e0b16a0 , 5/ https://www.drbrownstein.com/ , 6/ https://iwrite.gr/bookstore/vivlio-antigiransis/

 

Pin It on Pinterest