του Μυλωνά Παναγιώτη

Οι ορμόνες (hormones), αποτελούν την ΄΄γλώσσα΄΄ του ενδοκρινικού συστήματος του οργανισμού. Οι νευροδιαβιβαστές (neurotransmitters), αποτελούν την ΄΄γλώσσα΄΄ του νευρικού μας συστήματος, ενώ οι κυτοκίνες (cytokines), αποτελούν την ΄΄γλώσσα΄΄ του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Σε ένα υγιές άτομο, οι ΄΄γλώσσες΄΄ αυτές, εξασφαλίζουν την αρμονική και εύρυθμη λειτουργία της επικοινωνίας όλων των λειτουργικών συστημάτων του οργανισμού, χαρίζοντας ευεξία, ενέργεια, ποιότητα ζωής, διασφαλίζοντας την επίτευξη της αντιγήρανσης και της μακροζωίας.

Το χρόνιο stress από όπου και αν προέρχεται, ψυχολογικό, φυσικό, διατροφικό, περιβαλλοντικό, μπορεί να προκαλέσει ΄΄Βαβυλωνία΄΄ στις ανωτέρω ΄΄γλώσσες΄΄, καταρρίπτοντας όλα τα επικοινωνιακά συστήματα λειτουργίας του σώματος, επιφέροντας ένα ντόμινο περίεργων συμπτωμάτων και έναν όλεθρο στον οργανισμό, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, τερματίζοντας όλες τις γνώσεις της συμβατικής ιατρικής, όσον αφορά την αποκατάσταση και επαναφορά του οργανισμού σε φυσιολογική λειτουργία.

Κυρίαρχο ρόλο στην φυσική αντιμετώπιση και την ομαλή διαχείριση του stress, παίζει η φυσιολογική λειτουργία των επινεφριδίων του οργανισμού μας !

                                                                          Your Health In Your Hands**

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που  αφορούν την υγεία του.

 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

Pin It on Pinterest