X

Φόρμα Παραγγελίας


  • Κόστος Βιβλίου: 15€
  • Price: 15,00 €
  • 2,00 €
    παράδοση με Courier σε 1 έως 2 ημέρες
  • 0,00 €
    Αυτή η φόρμα συγκεντρώνει τα προσωπικά σας στοιχεία, ώστε να μπορούμε να σας αποστείλουμε την παραγγελία σας. Ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης και προστασίας των δεδομένων που υποβάλατε.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
security Για τη δική σας ασφάλεια. η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή, όταν παραλάβετε το βιβλίο.
X

Περίληψη βιβλίου


Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής υπόσχεσης την οποία είχα δώσει στον εαυτό μου, όταν αντιμετωπίζοντας έναν όλεθρο (havoc) στην υγεία μου, άγνωστης προέλευσης και με την εμφάνιση πολύ περίεργων συμπτωμάτων ταυτόχρονα, αβοήθητος από την συμβατική ιατρική και ψάχνοντας για ελπίδες και για απαντήσεις, χτυπώντας πολλές πόρτες και ΄΄πορευόμενος εν σκιά θανάτου΄΄ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Δαυίδ στους Ψαλμούς, ότι αν κάποια στιγμή μπορέσω και βρω την άκρη, θα μοιραστώ την εμπειρία μου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, σε όσους δείξουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Παθήσεων στην Αμερική CDC (Centers for Disease Control), το 90% των χρόνιων παθήσεων του οργανισμού μας, οφείλονται στο stress, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται αυτό (φυσικό, διατροφικό, συναισθηματικό, περιβαλλοντικό). Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα το οποίο διαπραγματευόμαστε-αναλύουμε με απλά λόγια , όπου δίνουμε και τους τρόπους ελέγχου-προφύλαξης και διαχείρισης από τις καθημερινές προκλήσεις των στρεσογόνων καταστάσεων.

Το βιβλίο αυτό λοιπόν ασχολείται με την τόσο κοινή-άγνωστη πάθηση, η οποία ονομάζεται σύνδρομο κόπωσης επινεφριδίων (adrenal fatigue syndrome), η οποία δυστυχώς βαίνει καθημερινά ολοένα με αυξανόμενες διαστάσεις, προσβάλλοντας όλες τις ηλικίες και δημιουργώντας στον οργανισμό ένα τέτοιο ντόμινο δυσμενών συμπτωμάτων, τα οποία και μόνο στο διάβασμα-άκουσμα αυτών, δημιουργούν ρίγη.

Το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε ένα μεγάλο αριθμό ερωτημάτων, όπως είναι :

του  Μυλωνά Παναγιώτη

Το τεύχος του Oncotarget του Αυγούστου του 2018, δημοσίευσε μια μελέτη με τίτλο: ΄΄τα εγγενή σφάλματα του μεταβολισμού είναι παράγοντες που καθορίζουν τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού, την κλινική ανταπόκριση και την επιβίωση: (μια μελέτη για την ανθρώπινη βιοχημική ατομικότητα), από μια ομάδα 35 ερευνητών από 17 ιδρύματα σε όλες τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ευρώπη . Υπήρχαν περισσότεροι από 1.200 ασθενείς. Η ουσία της μελέτης; Ο καρκίνος συμβαίνει επειδή τα καρκινικά κύτταρα παράγουν και χρησιμοποιούν ενέργεια διαφορετικά από τα φυσιολογικά κύτταρα. Η ομάδα αυτή, η οποία διενεργεί εδώ και  δεκαετίες γονιδιωματική έρευνα, καθόρισε ότι ο καρκίνος δεν είναι μια ασθένεια που βασίζεται σε γενετικές μεταλλάξεις, όπως σχεδόν γενικά έχει ειπωθεί σχεδόν από όλους, αλλά είναι μια μεταβολική διαταραχή ακριβώς όπως ο διαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή. Ο επικεφαλής συγγραφέας, ογκολόγος, αιματολόγος, ειδικός στην εσωτερική ιατρική (internal medicine) και καθηγητής Φαρμακολογίας στο Cal State Irvine, ο Dr. Robert Nagourney, το έθεσε ως εξής: ΄΄ αυτό υποδηλώνει ότι ο καρκίνος δεν είναι γενετική ασθένεια η οποία προκύπτει αποκλειστικά από μεταλλάξεις, όπως έχουμε διδάξει όλοι, αλλά μια μεταβολική κατάσταση, η οποία αναπτύσσεται κάτω από το άγχος της κυτταρικής στέρησης θρεπτικών ουσιών. Τα κύτταρα τα οποία δεν μπορούν να παράγουν αρκετή ενέργεια λόγω της έλλειψης οξυγόνου, σακχάρων ή πρωτεϊνών, κοινών σε πολλούς καρκίνους, χρησιμοποιούν αλλοιωμένες μεταβολικές οδούς για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Δυστυχώς, η επιτυχία αυτών των καρκινικών κυττάρων είναι εις βάρος του ασθενούς΄΄(1), (2). Επιτυγχάνοντας ένα ποσοστό ακριβείας ανίχνευσης καρκίνου σε ποσοστό άνω του 95% των περιπτώσεων, οι ερευνητές πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο σε υγιή άτομα, όσο και σε ασθενείς με διάφορα είδη καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού,  μέσω μιας σειράς εξετάσεων αίματος, όπου τα επίπεδα του αίματος σε πάνω από 200 χημικά, τα σάκχαρα , αμινοξέα, πρωτεΐνες και λίπη, μετρήθηκαν μέσω φασματομετρίας μάζας. Όταν οι συγκριτικοί έλεγχοι συγκρίθηκαν με ασθενείς με καρκίνο, υπήρξαν εντυπωσιακές διαφορές που σαφώς περιγράφουν εκείνα τα άτομα με καρκίνο, από αυτά χωρίς καρκίνο. “Οι μεταβολικές μεταβολές οι οποίες εντοπίστηκαν, είναι συνεπείς με τα εγγενή σφάλματα του μεταβολισμού και ορίζουν μια συνέχεια από τους φυσιολογικούς ελέγχους σε αυξημένο κίνδυνο για επεμβατικό καρκίνο του μαστού΄΄.

Tip: Πρώτος ο Dr. Otto Warburg (βραβείο Νόμπελ 1931), σχεδόν 9 δεκαετίες πριν, μιλούσε για τον καρκίνο ως μεταβολική νόσος – μια ασθένεια που επιβιώνει, ευδοκιμεί και εξαπλώνεται με τη ζύμωση της ζάχαρη (γλυκόζης).

Αναγνωρίζουμε τώρα ότι οι ανθρώπινοι καρκίνοι εξελίσσονται σε ένα περιβάλλον μεταβολικού στρες . Ταχέως πολλαπλασιαζόμενα καρκινικά κύτταρα τα οποία στερούνται επαρκούς οξυγόνου, θρεπτικών ουσιών, ορμονών και αυξητικών παραγόντων, ρυθμίζουν ανοδικά τις οδούς που αντιμετωπίζουν αυτές τις ανεπάρκειες, για να ξεπεράσουν την υποξία (hypoxia) δηλαδή την στέρηση οξυγόνου, την αγγειακή ανεπάρκεια, τη στέρηση του αυξητικού παράγοντα και την απώλεια ορμονικής υποστήριξης ώστε να ενισχυθεί η επιβίωση και ο πολλαπλασιασμός.

                                                                        Your  Health  In  Your  Hands **

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή αντικατάσταση ιατρικών συμβουλών. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

References

1/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30167086 , 2/ http://www.doctorschierling.com/blog/category/cancer

Ετικέτες: , , , , ,


Η άποψή σας: