του Μυλωνά Παναγιώτη

΄΄ Υπάρχουν κάποιες θεραπείες, οι οποίες είναι χειρότερες από την πάθηση ΄΄ – Publilius  Syrus  (85 π.Χ) – συγγραφέας

Η κύρια – βασική εργασία ενός ερευνητή είναι διαρκώς να ψάχνει, να ανησυχεί, να εμπνέεται, να ερευνά, να διασταυρώνει από πολλές πηγές και να παρουσιάζει με αντικειμενικό τρόπο τις ανάλογες  ΄΄κρυφές΄΄ και χρηστικές πληροφορίες, οι οποίες θα μπορέσουν να διαφωτίσουν και να βοηθήσουν αυτούς, οι οποίοι θα τις διαβάσουν και θα τις ενστερνιστούν.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο ΄΄ Η αλήθεια, οι μύθοι, τα ψέματα, ο φόβος ΄΄ ( 01-02-2017), η αλήθεια αποτελεί την σημερινή εποχή μια πολύ δυσεύρετη έννοια, την οποία έχουν φροντίσει με εξαιρετική  επιτυχία να την καμουφλάρουν και εν τέλει να την κάνουν αφόρητη ακόμα και στο άκουσμά της, όλοι αυτοί οι οποίοι επαίρονται τάχα για το καλό μας και για την καλή μας υγεία . Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στον μονόδρομο τον οποίο ακολουθεί η σημερινή συμβατική ιατρική, όσον αφορά την θεραπεία στην περίπτωση διαπίστωσης καρκίνου, που δεν είναι άλλος από την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, στηριζόμενοι σε επιστημονικά αδιαμφισβητήσιμες έρευνες, γνώμες ειδικών διακεκριμένων ιατρών επιστημόνων, οι οποίες είτε γράφτηκαν σπάνια, είτε δεν παίχτηκαν ποτέ από τα συστημικά media, είτε αγνοήθηκαν παντελώς.

1/ Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορεί να αυξήσoυν το ρίσκο ανάπτυξης δευτερογενούς καρκίνου, πάνω από 100 φορές, σύμφωνα με τον Dr. Samuel S. Epstein, καθηγητή στο University of Illinois School of Public Health (1).

2/ Έρευνα με την συμμετοχή πάνω από 10.000 ασθενών δείχνει ξεκάθαρα ότι               ΄΄ ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία, κινδύνευαν 14 φορές περισσότερο να αναπτύξουν λευχαιμία, 6 φορές περισσότερο να αναπτύξουν καρκίνο των οστών, των αρθρώσεων και των μαλακών ιστών, από εκείνους τους ασθενείς οι οποίοι δεν υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία ΄΄  – John Diamond MD ( εφημερίδα NCI Journal 87 :10).

3/ ΄΄ Δύο έως 4% των καρκίνων ανταποκρίνονται στην χημειοθεραπεία ΄΄ – Ralph Moss Ph. D. 1995  – συγγραφέας του ΄΄ Questioning Chemotherapy ΄΄

4/ Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.380 παιδιά τα οποία έπασχαν από το λέμφωμα Hodgkins ( η πιο κοινή μορφή λεμφώματος) και τα οποία υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία, είχαν 18 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αργότερα στην ζωή τους δευτερογενείς κακοήθης όγκους, κυρίως καρκίνο του μαστού. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The New England Journal of Medicine, στις 21 Μαρτίου 1996 (2).

5/ Το περιοδικό Forbes σε άρθρο του σχετικά με τις  χημειοθεραπείες αναφέρει χαρακτηριστικά : ΄΄ στον κόσμο της μοντέρνας ιατρικής, υπάρχουν λίγες ακόμη περισσότερες ανακρίβειες σχετικά με την χημειοθεραπεία, ως θεραπεία για τον καρκίνο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η διαδικασία περιλαμβάνει την δηλητηρίαση του συστήματος του ασθενή με τοξικά χημικά, σε μια προσπάθεια να θανατώσουν τα κακοήθη καρκινικά κύτταρα. Οποιοσδήποτε ο οποίος προσωπικά υπέφερε με την χημειοθεραπεία ή είδε κάποιον από τα αγαπημένα του πρόσωπα να υποφέρει, μπορεί να βεβαιώσει τις καταστρεπτικές και εξουθενωτικές της παρενέργειες ΄΄ (3).

6/ Σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα PLOS ONE το 2014, με την συμμετοχή πάνω από 1.000 γιατρών-ογκολόγων, ΄΄ το 88.3% αυτών απήντησαν ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, εάν είχαν διαγνωστεί ότι πάσχουν από καρκίνο !! ΄΄ (4).

7/ Μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από Κινέζους ερευνητές και δημοσιεύθηκε το 2009 στην εφημερίδα ΄΄ Bioscience Hypotheses ΄΄, με τίτλο ΄΄Η χημειοθεραπεία όχι μόνον εμπλουτίζει αλλά προκαλεί επίσης την ανάπτυξη καρκινικών βλαστικών κυττάρων΄΄, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χημειοθεραπεία στην πραγματικότητα δυναμώνει – εδραιώνει τον καρκίνο, κάνοντάς τον πιο θανατηφόρο (5).

8/ Ένας από τους πλέον διακεκριμένους ερευνητές στον καρκίνο, ο Dr. Hardin Jones, πρώην καθηγητής στο Donner Lab of Medical Physics, στο University of California         ( Barkeley and Davis), ο οποίος μελετά τον καρκίνο για περισσότερα από 23 χρόνια, δηλώνει χαρακτηριστικά : ΄΄ οι έρευνες μου έχουν αποδείξει τελειωτικά, ότι οι ασθενείς με καρκίνο, οι οποίοι αρνούνται την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, στην πραγματικότητα  ζούνε 4 φορές περισσότερο από τους ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται στις δυο ανωτέρω θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με καρκίνο του μαστού ΄΄ (6) ( δημοσιευμένο στην New York Academy of Science, series 2, v.18,n.3,p.322).

9/ ΄΄ Eάν νοσήσω ποτέ από καρκίνο, δεν θα επισκεπτόμουνα ποτέ τα πρότυπα κέντρα για την θεραπεία του καρκίνου. Τα θύματα του καρκίνου τα οποία ζούνε μακριά από τέτοια κέντρα, έχουν μια ευκαιρία ΄΄ – Καθηγητής George Mathe , Γάλλος ειδικός για τον καρκίνο.

10/ Η θεραπεία του καρκίνου και των εκφυλιστικών παθήσεων, αποτελεί ένα εθνικό σκάνδαλο ΄΄  –  Dr. Allan Greenberg (24-12-2002).

11/ Tο 1986 ερευνητές από το McGill Cancer Center, έστειλαν ένα ερωτηματολόγιο σε 118 γιατρούς-ογκολόγους, όλοι τους ειδικοί στην θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα. Τους ρωτούσαν να φανταστούν εάν οι ίδιοι είχαν καρκίνο, ποια από τις έξι τρέχουσες θεραπείες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την θεραπεία των ασθενών τους θα διάλεγαν. Από τους 79 οι οποίοι απάντησαν, το 81% αυτών των γιατρών είπε ότι δεν θα δοκίμαζαν ποτέ ως θεραπεία το cisplatin, ένα κοινό χημειοθεραπευτικό φάρμακο, ενώ το 74% αυτών των γιατρών είπε ότι όλες οι δοκιμές οι οποίες χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή χημειοθεραπείας, είναι απαράδεκτες (7) .

12/ Το 1992 δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μιας από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ σχετικά με τον καρκίνο και τα αποτελέσματα των χημειοθεραπειών. Ο Γερμανός ερευνητής  Dr. Ulrich Abel, επιδημιολόγος από την Heidelberg/Mannheim Tumor Clinic, πραγματοποίησε μια πολυετή μελέτη και ανάλυση, πάνω στις κυριότερες έρευνες και κλινικές δοκιμές που έγιναν ποτέ, σχετικά με την χημειοθεραπεία. Ο Dr. Abel  έστειλε επιστολές σε πάνω από 350 ιατρικά κέντρα σε όλον τον κόσμο, ζητώντας να του αποστείλουν οτιδήποτε είχαν δημοσιεύσει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Έτσι ο Dr. Abel  κατόρθωσε να συγκεντρώσει χιλιάδες άρθρα, καθιστώντας τον έναν από τους ανθρώπους με τις περισσότερες γνώσεις σχετικά με την χημειοθεραπεία. Η ανάλυση των δεδομένων κράτησε μερικά χρόνια. Η μελέτη του Dr. Abel με τίτλο ΄΄ Chemotherapy of Advanced Epithelial Cancer: a critical review ΄΄ ( Biomedicine and Pharmacotherapy, 1992, 46:439-452) (8), καταλήγει σε πολύ σπουδαία συμπεράσματα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής : i) η συνολική επιτυχία της χημειοθεραπείας σε παγκόσμια κλίμακα, αγγίζει σε ποσοστό ΜΟΝΟΝ το 3%. ii)  Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις σε καμία από τις μελέτες, ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να παρατείνει σε αξιόλογο βαθμό την ζωή των ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από τους πλέον κοινούς καρκίνους και iii) παρ’ όλα αυτά ούτε οι γιατροί ούτε οι ασθενείς είναι πρόθυμοι να σταματήσουν την χημειοθεραπεία, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι αυτή έχει επιτυχία.

13/ Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από τους διακεκριμένους ερευνητές Dr. Morgan G. ογκολόγο στο Royal North Shore Hospital στο Σύδνεϋ, από τον Dr. Ward R. καθηγητή – ογκολόγο στο University of New South Wales/ St. Vincents Hospital και του Dr. Barton M. ακτινολόγο-ογκολόγο, η οποία κράτησε 14 χρόνια και η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal of Clinical Oncology το 2004, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα : ΄΄ ανάμεσα στους 154.971 καρκινοπαθείς από την Αυστραλία και την Αμερική και για 22 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, το ποσοστό των ασθενών οι οποίοι επέζησαν μετά από την χημειοθεραπεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 5 ετών, ήταν για μεν την Αυστραλία 2.3% !! και για την Αμερική 2.1% !! ΄΄ (9), (10).

14/ ΄΄ Η κλινική μου εμπειρία είναι ότι στην Αμερική, όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν από τον καρκίνο, στην πραγματικότητα  ΔΕΝ πεθαίνουν από τον καρκίνο, αλλά πεθαίνουν από την ίδια την ιατρική ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Πεθαίνουν από την χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και την εγχείρηση. ΠΑΛΙ : Δεν πεθαίνουν από τον καρκίνο, αλλά πεθαίνουν από την ιατρική περίθαλψη ΄΄ – Richard Shulze, M.D., M.H.

15/ ΄΄ Στο τέλος δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η χημειοθεραπεία, στην πλειονότητα των περιπτώσεων ότι πραγματικά επεκτείνει την ζωή ΄΄ – Dr. Ralph Moss Ph.D. (από συνέντευξή του)

16/ ΄΄ Οι περισσότεροι καρκινοπαθείς σ’ αυτή την χώρα, πεθαίνουν από την χημειοθεραπεία. Η χημειοθεραπεία δεν εξαλείφει τον καρκίνο του μαστού, του εντέρου ή του πνεύμονα. Αυτό το γεγονός έχει τεκμηριωθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Ακόμη οι γιατροί χρησιμοποιούν την χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση των όγκων. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, είναι πιθανόν να πεθάνουν γρηγορότερα με την χημειοθεραπεία, από ότι χωρίς χημειοθεραπεία΄΄ – Alan Levin M.D.

17/ ΄΄ Σαν χημικός εκπαιδευμένος να ερμηνεύω τα δεδομένα, είναι ακατανόητο για μένα το γεγονός, το πώς οι γιατροί μπορούν και αγνοούν τις σαφείς αποδείξεις ότι η χημειοθεραπεία κάνει πολύ, πολύ περισσότερη ζημιά από ότι καλό ΄΄ – Alan Nixon Ph.D. πρώην πρόεδρος της American Chemical Society.

18/ ΄΄ Θεωρώ ότι η εφαρμογή της χημειοθεραπείας, πρέπει να διώκεται ποινικά ΄΄ – Andreas Moritz  συγγραφέας-ερευνητής.

Στην κρίση του καθενός η εξαγωγή των συμπερασμάτων

 

References

1/ Congressional Record, Sept 9, 1997, 2/ www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199603213341201 , 3/ http://www.forbes.com/investmentnewsletters/2004/04/15/cz_jw_0415soapbox.html , 4/ www.journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0098246 , 5/ www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756239209001323 , 6/ www.healingcancernaturally.com/alternative-cancer-treatment.html , 7/ www.cancernetwork.com/articles/would-oncologists-want-chemotherapy-if-they-had-non-small-cell-lung-cancer , 8/ www.helseurt.com/wp-content/uploads/2014/10/Chemotherapy-of advanced-epithelial-cancer.pdf , 9/ https://www.ncbi.nlm.nih.goc/pubmed/15630849 , 10/ www.naturaltherapycenter.com/are-we-treating-cancer-but-killing-the-patient/ , 11/ www.holisticcancersolutions.com/efficacy_of_chemo.htm , 12/ The TRUTH about CANCER – TY M. BOLLINGER –HAY HOUSE, INC. 13/ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ – ANDREAS MORITZ -Εκδόσεις Διόπτρα

 

                                                                       Η  υγεία  στα  χέρια  σας

                                                             Your  Health  In  Your  Hands**

                                                                        God  bless us all

 

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που  αφορούν την υγεία του.

 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

 

 

Pin It on Pinterest