του Παναγιώτη Μυλωνά

΄΄ Ο καρκίνος αναπτύσσεται στους ιστούς όπου επικρατεί το όξινο περιβάλλον και η στέρηση οξυγόνου. Η νόσος δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα σώμα με αλκαλικό περιβάλλον ΄΄ – Dr. Otto Warburg βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής  1931

Ας φανταστούμε μια ιδανική δημοκρατία, σε μια ιδανική πολιτεία, στην οποία κυριαρχεί μια ευημερούσα κοινωνία, όπου όλοι οι νομοταγείς πολίτες της απολαμβάνουν τα αγαθά τους, ευρισκόμενοι σε πλήρη ισορροπία με το σύστημα, καθώς τούτο είναι κτισμένο σε γερά θεμέλια, στα οποία ο αμοιβαίος σεβασμός και οι υποχρεώσεις εκατέρωθεν, αποτελούν τον ατσάλινο αντισεισμικό οπλισμό τους.

Ας επεκτείνουμε τώρα την φαντασία μας και ας δώσουμε ονόματα στα πιο πάνω αναφερόμενα. Την ιδανική πολιτεία με την ιδανική δημοκρατία, της δίδουμε το όνομα ανθρώπινο σώμα. Η ευημερούσα κοινωνία, είναι το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του οργανισμού μας, ενώ οι νομοταγείς πολίτες είναι τα υγιή κύτταρα του οργανισμού.

Οι νομοταγείς λοιπόν πολίτες (υγιή κύτταρα), για να συνεχίσουν να ευημερούν, να εξασφαλίζουν περαιτέρω αγαθά, ανάπτυξη, πρόοδο και  πολιτισμό στην ιδανική πολιτεία (ανθρώπινο σώμα), έχουν κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις. Αυτές είναι το ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον (εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του οργανισμού), η εξασφάλιση καθημερινής και καθαρής τροφής, η εξασφάλιση απρόσκοπτης εργασίας, η αναγνώριση του σπουδαιότατου ρόλου τους και η συμβολή τους στην ευημερία της πολιτείας (σώματος), η εκπαίδευση, η ανάπαυση, η χαλάρωση, η διασκέδαση, η εξασφάλιση της υγείας και του μέλλοντος των παιδιών τους (δημιουργία νέων υγιών κυττάρων), ο ασφαλής ύπνος, ο έλεγχος του stress. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι νομοταγείς πολίτες (υγιή κύτταρα), εργάζονται αποτελεσματικά, προοδεύουν, αναπαράγονται ομαλά, δημιουργούν, εξασφαλίζοντας χαρά, ευφορία, ποιότητα ζωής και μακροζωία στους ίδιους και στην πολιτεία (σώμα), όπου κατοικούν αρμονικότατα.  

H ιδανική πολιτεία  (το σώμα μας), σέβεται και εξασφαλίζει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους νομοταγείς πολίτες (υγιή κύτταρα), απολαμβάνοντας στην συνέχεια τους καρπούς των μόχθων, της δημιουργίας, της εργασίας και της προόδου των πολιτών της. Είναι φορές όμως, που αυτή η ιδανική ισορροπία (homeostasis) μεταξύ της πολιτείας και των πολιτών της, μπορεί να διαταραχθεί από διάφορους εσωτερικούς και εξωγενείς παράγοντες.

Όταν λοιπόν οι νομοταγείς πολίτες (υγιή κύτταρα) αρχίζουν και στερούνται, δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους όπως τροφή, δεν έχουν εξασφαλισμένη την εργασία, αντιμετωπίζουν βρώμικο και ανθυγιεινό περιβάλλον εργασίας με πλήρη εκμετάλλευση, ζούνε μέσα σε ακάθαρτες πόλεις με λασπωμένους δρόμους, με μολυσμένο και τοξικό περιβάλλον, απειλείται η εδαφική τους ακεραιότητα από ξένους προς την πολιτεία εισβολείς, τότε αυτοί οι πολίτες κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορούν να γίνουν βίαιοι, εξτρεμιστές και να μετατραπούν αρκετές φορές σε τρομοκράτες (καρκινικά κύτταρα).

Η πολιτεία όμως (το σώμα μας), διαθέτει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ισχυρό στρατό (ανοσοποιητικό σύστημα), για την άμεση επέμβαση και καταστολή όλων αυτών των φαινομένων, επεμβαίνοντας αποτελεσματικά και επιβάλλοντας-επαναφέροντας την τάξη, πριν ακόμη πολλαπλασιαστούν αυτοί οι εξτρεμιστές-τρομοκράτες (καρκινικά κύτταρα). Έτσι λοιπόν ένα ολόκληρο αμυντικό σύστημα στρατιωτών με τους στρατηγούς τους (λεμφοκύτταρα, Τ-λεμφοκύτταρα, φυσικά φονικά κύτταρα, αντιφλεγμονώδεις μηχανισμοί), επεμβαίνουν και αποκαθιστούν την τάξη.

Αυτά όμως συμβαίνουν σε μία ιδανική πολιτεία (υγιές σώμα), όπου τα αμυντικά της συστήματα (ανοσοποιητικό σύστημα, αντιφλεγμονώδης προστασία), βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και μπορούν να καταστείλουν τις όποιες τυχόν εξεγέρσεις, χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία στην κοινωνία. Συμβαίνει όμως κάποιες φορές, λόγω διαφθοράς σε όλους τους τομείς της πολιτείας (κακή και ελλιπής διατροφή, τοξικότητα), ο στρατός , η αστυνομία, τα αμυντικά συστήματα γενικά της πολιτείας, να είναι αποδιοργανωμένα και να μην μπορέσουν να καταστείλουν αυτές τις βίαιες συμπεριφορές μερίδας των πολιτών και την δημιουργία ομάδων τρομοκρατών (δημιουργία καρκινικών κυττάρων) , οι οποίοι μπορεί να εξαγριωθούν, να πολλαπλασιαστούν ενεξέλεγκτα και να δημιουργήσουν παντού εστίες αντίστασης και δολιοφθοράς (πολλαπλασιασμός και μετάσταση καρκινικών κυττάρων).

Σε μια ιδανική όμως πολιτεία, αρχίζουν και ανησυχούν, ερευνούν και αρχίζουν να  ψάχνουν να βρουν τις αιτίες (ρίζες), στις οποίες οφείλονται η δημιουργία βίαιων και εξτρεμιστών πολιτών (δημιουργία καρκινικών κυττάρων). Έτσι αποφασίζουν άμεσα και παίρνουν μια σειρά κοινωνικών μέτρων (κατάλληλη διατροφή, δίαιτα, αποτοξίνωση), όπως είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, η εξασφάλιση τροφής για όλους, η δωρεάν περίθαλψη, η δημιουργία καθαρού περιβάλλοντος, ο καθαρισμός των δρόμων (αποτοξίνωση αρτηριών του σώματος), ο περιορισμός της βίας στους δρόμους (μείωση του stress), ώστε να μην δημιουργηθούν ξανά ομάδες πολιτών (υγιή κύτταρα), με βίαιη και εξτρεμιστική συμπεριφορά (καρκινικά κύτταρα). Επίσης ενισχύει τα σύνορα της πολιτείας με στρατό (ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος), ώστε να μην μπορέσουν ποτέ ξένοι εισβολείς (παράσιτα, ιοί, μύκητες, βακτήρια), να εισέλθουν μέσα στην πολιτεία (σώμα).

Εάν παρεμπιπτόντως ρωτήσετε έναν τρομοκράτη για την εξτρεμιστική συμπεριφορά του, με την οποία μπορεί να βλάψει, ακόμα και να θανατώσει τους συμπολίτες του (γειτονικά υγιή κύτταρα), θα σας πει ότι τίποτα το περίεργο-ασυνήθιστο, δεν συμβαίνει με τον εαυτό του. Απλά επηρεάστηκε από το σύστημα το οποίο βγήκε εκτός ισορροπίας, δεν μπορούσε να ΄΄αναπνεύσει΄΄ και να εργαστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, η τροφή του δεν ήταν πλέον εξασφαλισμένη, το μέλλον και η υγεία των παιδιών του δεν ήταν εξασφαλισμένα , τα παιδιά του πεινούσαν και ήταν άρρωστα, το μέλλον του ήταν τελείως αβέβαιο και ότι έκανε, το έκανε για να επιβιώσει !!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την μετατροπή των υγιών κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα. Η επιβάρυνση και η τοξικότητα του περιβάλλοντος και των τροφών, η μακροχρόνια έλλειψη απαραιτήτων θρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), η στέρηση-έλλειψη οξυγόνου, η έλλειψη ενέργειας, οι τοξίνες του αίματος, πνίγουν και στραγγαλίζουν την λειτουργία των υγιών κυττάρων και για να επιβιώσουν αυτά κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, αναγκάζονται από αερόβια κύτταρα (χρήση αναπνοής οξυγόνου), να μετατρέπονται σε εναερόβια καρκινικά κύτταρα ( ζύμωση γλυκόζης), τα οποία επιβιώνουν και πολλαπλασιάζονται εις βάρος των υγιών κυττάρων και τα οποία μπορούν να διαιρεθούν και να δημιουργήσουν καινούργια προβληματικά κύτταρα (νέους τρομοκράτες) !!

Περισσότερα για τα αίτια δημιουργίας καρκινικών κυττάρων και τους τρόπους πρόληψης, στο καινούργιο μου βιβλίο με τίτλο ΄΄ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΤHΣ  ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ – Η υγεία στα χέρια σας ΄΄ https://iwrite.gr/bookstore/vivlio-antigiransis/

 

                                                                            Your  Health  In  Your  Hands **

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή αντικατάσταση ιατρικών συμβουλών. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

Pin It on Pinterest