X

Φόρμα Παραγγελίας


  • Κόστος Βιβλίου: 15€
  • Price: 15,00 €
  • 2,00 €
    παράδοση με Courier σε 1 έως 2 ημέρες
  • 0,00 €
    Αυτή η φόρμα συγκεντρώνει τα προσωπικά σας στοιχεία, ώστε να μπορούμε να σας αποστείλουμε την παραγγελία σας. Ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης και προστασίας των δεδομένων που υποβάλατε.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
security Για τη δική σας ασφάλεια. η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή, όταν παραλάβετε το βιβλίο.
X

Περίληψη βιβλίου


Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής υπόσχεσης την οποία είχα δώσει στον εαυτό μου, όταν αντιμετωπίζοντας έναν όλεθρο (havoc) στην υγεία μου, άγνωστης προέλευσης και με την εμφάνιση πολύ περίεργων συμπτωμάτων ταυτόχρονα, αβοήθητος από την συμβατική ιατρική και ψάχνοντας για ελπίδες και για απαντήσεις, χτυπώντας πολλές πόρτες και ΄΄πορευόμενος εν σκιά θανάτου΄΄ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Δαυίδ στους Ψαλμούς, ότι αν κάποια στιγμή μπορέσω και βρω την άκρη, θα μοιραστώ την εμπειρία μου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, σε όσους δείξουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Παθήσεων στην Αμερική CDC (Centers for Disease Control), το 90% των χρόνιων παθήσεων του οργανισμού μας, οφείλονται στο stress, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται αυτό (φυσικό, διατροφικό, συναισθηματικό, περιβαλλοντικό). Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα το οποίο διαπραγματευόμαστε-αναλύουμε με απλά λόγια , όπου δίνουμε και τους τρόπους ελέγχου-προφύλαξης και διαχείρισης από τις καθημερινές προκλήσεις των στρεσογόνων καταστάσεων.

Το βιβλίο αυτό λοιπόν ασχολείται με την τόσο κοινή-άγνωστη πάθηση, η οποία ονομάζεται σύνδρομο κόπωσης επινεφριδίων (adrenal fatigue syndrome), η οποία δυστυχώς βαίνει καθημερινά ολοένα με αυξανόμενες διαστάσεις, προσβάλλοντας όλες τις ηλικίες και δημιουργώντας στον οργανισμό ένα τέτοιο ντόμινο δυσμενών συμπτωμάτων, τα οποία και μόνο στο διάβασμα-άκουσμα αυτών, δημιουργούν ρίγη.

Το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε ένα μεγάλο αριθμό ερωτημάτων, όπως είναι :

του Μυλωνά Παναγιώτη

 Η βιταμίνη C, βρίσκει συνεχώς νέες εφαρμογές όσον αφορά την προστασία ενάντια στην ενδοθηλιακή δυσλειτουργία, ενάντια στην υψηλή πίεση και στις μεταβολές των αιμοφόρων αγγείων, οι οποίες προηγούνται των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως δείχνουν και οι ακόλουθες έρευνες (32), (33), (34).

 Ας ρίξουμε μια ματιά για το τι δείχνουν άλλες έρευνες σχετικά με την σπουδαιότητα της βιταμίνης C, στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

20ετής έρευνα στην Ιαπωνία, με την συμμετοχή 2.000 ασθενών, η οποία διεξήχθη από τον Dr. Tetsuji Yokoyama  και τους συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, έδειξε ότι τα βέλτιστα επίπεδα της προσλαμβανόμενης βιταμίνης C, αποτελούν απλά τον πλέον σπουδαίο παράγοντα για την πρόληψη όλων των τύπων εγκεφαλικού στους άνδρες και στις γυναίκες (8).

Tip: Ο Dr. James Enstram  από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, μελέτησε την προσλαμβανόμενη ποσότητα βιταμίνης C, πάνω σε 11.000 άτομα για 10 χρόνια. Βρήκε ότι 300 mg της βιταμίνης C σε ημερήσια βάση, μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης καρδιακής πάθησης κατά 50% στους άνδρες και 40% στις γυναίκες. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι μεγαλύτερες ποσότητες της προσλαμβανόμενης βιταμίνης C ημερησίως, επεκτείνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 6 χρόνια (9) .

Άλλη έρευνα έδειξε ότι υψηλές συγκεντρώσεις της βιταμίνης C πλάσματος, μπορούν να μειώσουν το ρίσκο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης (10).

Tip: Μία μετα-ανάλυση 13 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, έδειξε ότι τα συμπληρώματα της βιταμίνης C τουλάχιστον 500 mg την ημέρα για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, προκάλεσαν σημαντική μείωση στην συγκέντρωση της λιποπρωτεΐνης LDL και των τριγλυκεριδίων (11).

Άλλη μια έρευνα η οποία εξετάζει την σχέση της βιταμίνης C με την εμφάνιση αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής πάθησης, συνοψίζει : τόσο οι μεταβολικές όσο και οι αντιοξειδωτικές λειτουργίες, μπορούν να συμβάλλουν στην πιθανή μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής πάθησης, εξ αιτίας της βιταμίνης C (12).

Tip: Έρευνα με την συμμετοχή 11.348 ατόμων ανάμεσα στον πληθυσμό των ΗΠΑ, ηλικίας 25-74 ετών, με διάρκεια 10 ετών, σχετικά με την προσλαμβανόμενη βιταμίνη C και την θνησιμότητα, συνοψίζει : η σχέση της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες θανάτου, είναι έντονα αντίστροφη με τα αυξημένα επίπεδα της προσλαμβανόμενης βιταμίνης C για τους άνδρες και ασθενώς αντίστροφη για τις γυναίκες (13).

 

                                                                             Your Health  In  Your  Hands **

 

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που  αφορούν την υγεία του.

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

 

References

8/ Why Animals Don’t Get Heart Attacks…..But People Do –  Matthias Rath, MD, 9/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1591317 , 10/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8017321 , 11/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19674720 , 12/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8821982, 13/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1591317, 32/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11684628 , 33/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10779091 , 34/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12600905   

 

 

Ετικέτες: , , , ,


Η άποψή σας: