του Μυλωνά Παναγιώτη

Είναι γνωστό ότι το αίμα, το ΄΄ποτάμι της ζωής΄΄, μεταφέρει όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες για την επιβίωση στο κάθε κύτταρο του σώματος, ενώ βοηθάει στην αποβολή των αχρήστων ουσιών από αυτά. Αποτελεί επομένως έναν πολύ σοβαρό παράγοντα για την συντήρηση-επιβίωση των κυττάρων και επομένως και της ζωής. Στο αίμα κατοικούν και τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία και μεταφέρουν οξυγόνο στα κύτταρα. Κάθε ένα από τα ερυθρά αιμοσφαίρια, φέρει αρνητικό φορτίο στην εξωτερική του επιφάνεια και θετικό φορτίο στο εσωτερικό του. Αυτό το γεγονός βεβαιώνει ότι δύο ή περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους, διότι σύμφωνα με την ηλεκτρομαγνητική θεωρία, δυο αρνητικά φορτισμένα σωματίδια απωθούνται το ένα με το άλλο. Φαντασθείτε τι μπορεί να συμβεί αν τα ερυθρά αιμοσφαίρια αρχίσουν και κολλάνε μεταξύ τους: τότε το αίμα γίνεται κολλώδες και αργοκίνητο, όπως τα πυκνά λύματα. Η μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα γίνεται με μεγάλη δυσκολία και η παραγόμενη ενέργεια του σώματος βρίσκεται στο ναδίρ της. Τα κύτταρα με μειωμένη παροχή οξυγόνου αρχίζουν και υποφέρουν, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Ας δούμε τώρα τι είναι το pH ( potential of Hydrogen) του αίματος. Το pH αποτελεί μια μέτρηση της οξύτητας και της αλκαλικότητας του αίματος και η κλίμακά του είναι μεταξύ 0-14 με ουδέτερο το 7. To ιδανικό pH του αίματος πρέπει να είναι 7.35-7.45  (ελαφρώς αλκαλικό). Αυτό αποτελεί πολύ σπουδαίο κριτικό παράγοντα για την υγεία, διότι η οξύτητα του αίματος με pH κάτω του 7, απογυμνώνει το αρνητικό φορτίο γύρω από την επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων, με αποτέλεσμα να χάνουν την ιδιότητα να απωθούν το ένα με το άλλο, να αρχίσουν να κολλάνε, δυσχεραίνοντας την μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Έτσι το αίμα αρχίζει να γίνεται χονδρό και αργό στην κίνησή του. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι η νωθρότητα του σώματος, η κόπωση, οι αργές κινήσεις.  Ακόμη πιο χειρότερα, όταν τα κύτταρα δεν παραλαμβάνουν τις αναγκαίες ποσότητες οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών, δυσλειτουργούν, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Ο Louis Pasteur  (Γάλλος χημικός, ο οποίος αποκαλείται και πατέρας της Μικροβιολογίας και της Ανοσιολογίας), αναφέρει χαρακτηριστικά ΄΄The germ is nothing, the environment is everything΄΄, δηλαδή  ΄΄ τα μικρόβια δεν είναι τίποτα, το περιβάλλον είναι τα πάντα΄΄. Το αίμα λοιπόν αποτελεί το περιβάλλον και η ποιότητά του είναι τα πάντα.

Tip: Για να μην αρρωσταίνουμε και να προλαμβάνουμε τις διάφορες παθήσεις, πρέπει το αίμα να είναι ελαφρώς αλκαλικό, με pH 7.3-7.4.

Έχει αποδειχθεί ότι σε ένα σώμα με όξινο περιβάλλον όπου το οξυγόνο βρίσκεται σε μικρές ποσότητες, αναπτύσσονται πιο εύκολα βακτήρια, μύκητες, ιοί και παθήσεις. Η αλκαλικότητα πηγαίνει χέρι-χέρι με το οξυγόνο. Αλκαλικά τρόφιμα όπως είναι τα λαχανικά και τα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη φρούτα, αποτελούν την κύρια πηγή αλκαλικών μετάλλων, τα οποία βοηθούν το σώμα να πετύχει την σωστή αλκαλικότητα. Ο Dr. Otto Warburg, Γερμανός φυσιολόγος, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Nobel το 1931, έδειξε ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα αλκαλικό, πλούσιο σε οξυγόνο περιβάλλον. Τα καρκινικά λοιπόν κύτταρα πολλαπλασιάζονται σε περιβάλλον απουσία οξυγόνου καθώς και πλούσιο σε ζάχαρη περιβάλλον. Ο Dr. Linus Pauling,  2 φορές βραβευμένος με το βραβείο Nobel, έδειξε ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε αλκαλικό περιβάλλον, παρά μόνον σε όξινο και πλούσιο σε ζάχαρη περιβάλλον. Άρα λοιπόν η κάθε είδους δραστηριότητα η οποία αυξάνει την εισερχόμενη ποσότητα οξυγόνου στον οργανισμό, όπως είναι η άσκηση, το περπάτημα, οι βαθιές εισπνοές, εμπλουτίζουν τον οργανισμό με οξυγόνο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση κάθε είδους ασθένεια  Ένας από τους κορυφαίους ερευνητές ο Dr. Paul Davies, καθηγητής στο Αrizona State University  (A.S.U.), επικεφαλής ενός ινστιτούτου (από τα 12 αναγνωρισμένα από το National Cancer Institute ), σε έρευνες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην BioEssays τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Dr. Davies και οι ερευνητές στο A.S.U., προέβλεψαν ότι θεραπεύοντας ασθενείς παρέχοντας υψηλά επίπεδα οξυγόνου και με δραστική μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης στην δίαιτά τους για την βελτίωση της αλκαλικότητας του αίματος, ΄΄ζορίζουν΄΄ τον καρκίνο, αναγκάζοντας τον όγκο σε συρρίκνωση.

Τρόφιμα και ποτά με πολύ μεγάλη οξύτητα είναι τα ποτά τύπου Cola, τα ενεργειακά ποτά, το ανθρακούχο νερό, ο καφές, το κρασί, το κρέας, το λευκό ψωμί, το τυρί, οι χυμοί φρούτων, ενώ τρόφιμα που βοηθούν στην αλκαλικότητα του αίματος, είναι το νερό, τα μήλα, τα αμύγδαλα, τα μανιτάρια, οι ελιές, οι ντομάτες, τα ροδάκινα, οι πιπεριές, τα δαμάσκηνα, οι φράουλες, οι μπανάνες, το αβοκάντο, το πράσινο τσάι, τα φασόλια, οι φακές, τα παντζάρια, τα ακτινίδια, οι σταφίδες, οι χουρμάδες τα μάνγκος, το σπανάκι, τα μπρόκολα, τα καρότα, τα λεμόνια, τα σπαράγγια, το λάχανο, τα κρεμμύδια, τα αγγούρια, οι αγκινάρες, το σέλινο και όλα τα πράσινα λαχανικά.

Tip: Ο Dr. Roberd O. Young αναφέρει χαρακτηριστικά : ΄΄ if you go green, you are clean΄΄ , δηλαδή όσο πιο πράσινη η διατροφή σου, τόσο πιο καθαρό το αίμα σου.

Η Dr. Barbara ONeill αναφέρει ότι  ΄΄πτώση στο pH της λειτουργίας των κυττάρων κατά 1 μονάδα (πιο όξινο), σημαίνει πτώση κατά 60% παροχής οξυγόνου στα κύτταρα΄΄.     

 

Πηγές

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) στην ιστοσελίδα  www.yourhealthinyourhands.gr  και θα σας έρχονται όλα τα καινούργια άρθρα στο email σας, μόλις δημοσιεύονται

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που  αφορούν την υγεία του.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest