του Μυλωνά Παναγιώτη

΄΄ Σε μια εποχή καθολικής εξαπάτησης, το να πεις την αλήθεια αποτελεί μια επαναστατική πράξη ΄΄ –  George  Orwell

Ζούμε σε εποχές όπου ποτέ άλλοτε η αλήθεια δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και σπάνια  έννοια ανάμεσα στον κόσμο. Αν και η αλήθεια δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους ανθρώπους, πλέον η σκόπιμη και καθοδηγούμενη διάδοση διαφόρων μύθων και ψευδών πληροφοριών, έχει προαχθεί σε επιστήμη, κάνοντας πλύση εγκεφάλου και στο πιο δύσπιστο άτομο. Παρ’ ότι αναφέρεται ότι ΄΄ η αλήθεια σ’ ελευθερώνει΄΄, ολόκληρο το περιβάλλον σύστημα, έχει ταχθεί να μας κρατάει δεμένους με τους διάφορους μύθους και τα ψεύδη τα οποία έχουν καλλιεργήσει έντεχνα, ώστε καθοδηγούμενοι πλέον και εξαρτημένοι, να μην έχουμε και πολλά περιθώρια προσωπικής ελευθερίας σκέψεων και πράξεων. Ένα από τα φοβερά όπλα τα οποία χρησιμοποιεί το συστημικό τέρας για να πετυχαίνει πάντα τον σκοπό του και να έχει πάντα εξαρτημένες και εύκολα διαχειρίσιμες τις μάζες των ανθρώπων, είναι ο φόβος. Ο φόβος λοιπόν είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου και της υγείας του, πράγμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι έχοντες τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους και δεν διστάζουν με το παραμικρό να τον επιβάλλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Εξ άλλου έχουν καταφέρει και ελέγχουν σχεδόν όλα τα μέσα μαζικής πληροφόρησης, περιοδικά, επιστημονικό τύπο, τηλεόραση, ώστε πιο εύπεπτη πλέον η τροφή, συνοδευόμενη με το επιμελώς κρυμμένο δηλητήριο του φόβου, να καταπίνεται και να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η επικράτηση του τρίπτυχου ΄΄ μύθος-ψέμα-φόβος΄΄, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και αποτελέσματα. Έχουμε φθάσει στο σημείο να βλέπουμε την αλήθεια σαν κάτι το πολύ άσχημο, να μην μπορούμε να ζούμε μ’ αυτήν και ακόμα και το άκουσμα της λέξης  να μας είναι ανυπόφορο.

΄΄ Οι άνθρωποι ενίοτε σκοντάφτουν πάνω στην αλήθεια, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς σηκώνονται και φεύγουν βιαστικά, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα΄΄   –  Winston Churchill

Από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του τρίπτυχου ΄΄μύθος-ψέμα-φόβος΄΄, έχει αποδειχθεί το πολιτικό σύστημα, το οποίο φαίνεται πως γνωρίζει μακρόθεν την επιτυχημένη συνταγή και την καλλιεργεί με εξαιρετική μαεστρία. Μάταια περιμένουν οι λαοί, πιστεύοντας ότι η ψήφος τους έχει την δύναμη ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα και να ακούσουν επιτέλους από κάποιους την αλήθεια. Φαίνεται όμως ότι το ρητό του διάσημου Αμερικάνου συγγραφέα Mark Twain : ΄΄ εάν το να ψηφίζουμε έκανε οποιαδήποτε διαφορά, δεν θα μας επιτρέπανε να το κάνουμε΄΄, είναι ο απόλυτος σύμμαχος και εμπνευστής τους.

Άλλοι εραστές του τρίπτυχου είναι οι ηγέτες των κρατών, οι οποίοι κρατούν τις τύχες του πλανήτη στα χέρια τους, ακόμα και στην περίπτωση των δραματικών καιρικών αλλαγών και ακραίων φαινομένων και της καταστροφής του πλανήτη εξ αιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου. Τι και αν έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι επιστήμονες και προειδοποιούν  για τις επερχόμενες καταστροφές. Τι και αν έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια η θερμοκρασία στην Ανταρκτική και έχουν αρχίσει να λιώνουν  τα παγόβουνα. Τι και αν υπουργός της Νορβηγίας δήλωσε πρόσφατα ότι : παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός δράματος σε αργή κίνηση΄΄. Φαίνεται ότι οι κραυγές τους δεν θα έχουν καμία τύχη για την επικράτηση της αλήθειας.

Το τρίπτυχο ΄΄μύθος-ψέμα-φόβος΄΄ φαίνεται ότι το καλλιεργούν επίσης με μεγάλη επιτυχία και οι διάφορες βιομηχανίες φαρμάκων (Big Pharma). Έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι γεννιόμαστε κουσουρλήδες και ότι ο ΄΄ καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση΄΄ οργανισμός μας, το πιο τέλειο δημιούργημα του Θεού, το πλέον αναπτυγμένο και σύνθετο σύστημα που υπάρχει στον πλανήτη μας, να γεννιέται ή να αποκτά στην πορεία του χίλιες δυο ατέλειες και δυσλειτουργίες, αμφισβητώντας πλέον το ΄΄ τα πάντα εν σοφία εποίησας΄΄. Ζούμε διαρκώς με τον φόβο μήπως και μας συμβεί κάτι, μήπως κάνει την εμφάνισή της κάποια πάθηση ή μήπως εμφανισθεί σ’ εμάς ο καρκίνος. Αυτός ο διαρκής φόβος, είναι που φέρνει και την μεγάλη εξάρτηση από τις διάφορες χημικές ουσίες. Φθάσαμε να πιστεύουμε ότι δεν θα είμαστε καλά στην υγεία μας, εάν δεν έχουμε κάποια επαφή με την χημεία. Η φωνή του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη που έλεγε ότι : ΄΄ φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας΄΄, φαίνεται σαν να μην υπήρξε ποτέ ή με μαεστρία κάποιοι της έχουν αλλάξει την συχνότητα και δεν μπορεί να φθάσει ποτέ στα αυτιά μας. Τα ολοένα και πιο χαμηλά στάνταρ τα οποία κάθε τόσο ανακοινώνονται  (άραγε ποιος να κρύβεται από πίσω), π.χ. για την χοληστερίνη, για την πίεση, τείνουν να καταστήσουν-δημιουργήσουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού άρρωστο και εξαρτημένο επομένως για πάντα από την χημεία.

Γνωρίζει πολύ καλά το σύστημα, ότι είμαστε ότι σκεφτόμαστε. Είμαστε οι πεποιθήσεις μας. Έτσι και καταφέρουν και μας περάσουν το μήνυμα ότι είμαστε άρρωστοι, δεν χρειάζονται και πολλά να κάνει ο οργανισμός μας, ο οποίος θα συμπλεύσει με τις σκέψεις μας. Ήδη του περάσαμε-μεταφέραμε το μήνυμα ότι πλέον είναι άρρωστος, ότι τα κύτταρά μας δυσλειτουργούν και αφού το πιστέψαμε, έτσι και θα γίνει. Το υπόλοιπο έργο της τελικής του πτώσης το έχει αναλάβει ο φόβος. Έτσι χωρίς να το καταλάβουμε μπήκαμε στο τρυπάκι του συστήματος, γίναμε εξαρτώμενοι και αντί να βοηθήσουμε συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά το σώμα μας, αρχίσαμε και το απεχθανόμαστε, σταματάμε να το αγαπάμε και να του δείχνουμε στοργή, αφήνοντας την λειτουργία των κυττάρων στο έλεος του φόβου ο οποίος είναι τοξικός, των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων  μας, παραδίδοντάς τα  αμαχητί στο έλεος της χημείας. Με αυτόν τον τρόπο όλες τις εκδηλώσεις αυτοάμυνας και αυτοθεραπείας του οργανισμού, πυρετός, εφίδρωση, εμετός, βήχας, διάρροια, βλέννες, τρέχουμε να τις σταματήσουμε, να τις κουκουλώσουμε με κατασταλτικά φάρμακα, απειλώντας σχεδόν το σώμα μας μην τυχόν και ξαναεμφανίσει, αυτές τις θαυμάσιες, αμυντικές, αυτοθεραπευτικές του ιδιότητες και αγνοώντας ότι το ιδιοφυέστατο σώμα μας, προσπαθεί με αυτές να αποβάλλει όλο το τοξικό φορτίο από πάνω του.  Γινόμαστε εμείς πιο σοφοί από την σοφία του σώματος, κατηγορώντας κάθε φορά που μας εμφανίζεται κάτι την κακιά μας την τύχη, την πάθησή μας, το σώμα μας, τον κακό μας εαυτό, αδυνατώντας να πάρουμε τα μηνύματα των νόμων της φύσης, να καταλάβουμε πως ότι μας συμβαίνει προάγει την εξέλιξη μας και την υγεία μας και ας φαίνεται προσωρινά επώδυνο. Αγνοούμε την τεράστια θεραπευτική ικανότητα της ευγνωμοσύνης.

Αντί να γίνουμε σύμμαχοι του οργανισμού μας, να καταλάβουμε ότι κάτι λανθασμένο κάναμε ή κάνουμε και να συνεργαστούμε με το σώμα μας σε όλα τα επίπεδα ψυχικά, σωματικά, πνευματικά και κάνοντας τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις, να το βοηθήσουμε να βρει ξανά την ισορροπία του, ο φόβος γίνεται πλέον σύντροφός μας, παραλύοντας όλα τα αμυντικά αντι-stress όπλα του σώματος, κάνοντας μας να τρέχουμε πανικόβλητοι και τρομοκρατημένοι, ψάχνοντας το μαγικό χάπι που θα μας επαναφέρει αν είναι δυνατόν χθες, την πολυπόθητη υγεία.

Το τρίπτυχο λοιπόν ΄΄ μύθος-ψέμα-φόβος΄΄, είχε τα αποτελέσματά του. Μπήκαμε-μας έσπρωξε σε έναν φαύλο κύκλο, όπου δεν θα μπορέσουμε εύκολα να βγούμε. Είμαστε εξαρτώμενοι πλέον από την χημεία. Γίναμε εχθροί του οργανισμού μας όπου αντί να τον βοηθήσουμε, του αυξάνουμε το τοξικό φορτίο με τα διάφορα χημικά σκευάσματα, από τα οποία δύσκολα θα μπορέσει να συνέλθει και να απαλλαγεί. Του δώσαμε και την ταμπέλα του ΄΄κουσουρλή΄΄ και τον αφήσαμε αβοήθητο στους διάφορους πειραματισμούς, τους οποίους πιθανόν θα δοκιμάσουν επάνω του κάποιοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν καθόλου την θεραπευτική δύναμη της διατροφής, των θετικών αλλαγών στον τρόπο διαβίωσής μας, των όπλων της πίστης, της ευγνωμοσύνης, της ψυχολογικής και πνευματικής υποστήριξης και ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε οι καλύτεροι γνώστες-ιατροί του εαυτού μας. Εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε στα χέρια μας το μοναδικό κλειδί, με το οποίο θα ξεκλειδώσουμε και θα ξεμπλοκάρουμε τον οργανισμό μας, φέρνοντας τον ξανά στην ισορροπία του.  

                                                     Your   Health in  Your  Hands**                                                      

                                                               God  Bless us all……  

 

*Ολες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που  αφορούν την υγεία του.

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

Pin It on Pinterest