του Παναγιώτη Μυλωνά

Σ’ αυτό το άρθρο, θα ανιχνεύσουμε στοιχεία, πληροφορίες και συνθήκες, οι οποίες είναι ικανές να οδηγήσουν στην εμφάνιση μιας σπάνιας θανατηφόρας πάθησης, της νόσου Prion, καθώς και θα μελετήσουμε αν υπάρχει κάποια σχέση των εμβ0λι0ν τύπου mRNA, με την συγκεκριμένη πάθηση.

Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, σκοπός ενός ερευνητή, είναι η ανεύρεση και η διασταύρωση πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές και μετά από την σχετική συρραφή τους σε μια λογική σειρά,  η παρουσίαση στον αναγνώστη, ο οποίος είναι και ο τελικός κριτής και μπορεί να αντλήσει τα δικά του προσωπικά συμπεράσματα…

Σύμφωνα με το CDC (1), oι ασθένειες Prion ή μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ), είναι μια οικογένεια σπάνιων προοδευτικών νευροεκφυλιστικών διαταραχών, που επηρεάζουν τόσο τον άνθρωπο όσο και τα ζώα. Διακρίνονται από μεγάλες περιόδους επώασης, χαρακτηριστικές σπογγώδεις αλλαγές, οι οποίες σχετίζονται με νευρωνική απώλεια και αποτυχία πρόκλησης φλεγμονώδους απόκρισης.

Οι αιτιολογικοί παράγοντες των ΜΣΕ πιστεύεται ότι είναι οι Prions. Ο όρος «Prion», αναφέρεται σε μη φυσιολογικούς, παθογόνους παράγοντες που είναι μεταδοτικοί και είναι σε θέση να προκαλέσουν μη φυσιολογική αναδίπλωση συγκεκριμένων φυσιολογικών κυτταρικών πρωτεϊνών που ονομάζονται πρωτεΐνες Prion, οι οποίες βρίσκονται ευρέως στον εγκέφαλο. Οι λειτουργίες αυτών των κανονικών πρωτεϊνών Prion δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές. Η ανώμαλη αναδίπλωση των πρωτεϊνών Prion οδηγεί σε εγκεφαλική βλάβη και στα χαρακτηριστικά σημεία και συμπτώματα της νόσου. Οι ασθένειες Prion είναι συνήθως ταχέως προοδευτικές και πάντα θανατηφόρες.

Σύμφωνα με το JOHNS HOPKINS MEDICINE (2) , οι ασθένειες Prion εμφανίζονται, όταν η φυσιολογική πρωτεΐνη prion, που βρίσκεται στην επιφάνεια πολλών κυττάρων, γίνεται ανώμαλη και συσσωρεύεται στον εγκέφαλο, προκαλώντας εγκεφαλική βλάβη. Αυτή η ανώμαλη συσσώρευση πρωτεΐνης στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της μνήμης, αλλαγές στην προσωπικότητα και δυσκολίες στην κίνηση. Οι ειδικοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πολλά για τις ασθένειες Prion, αλλά δυστυχώς, αυτές οι διαταραχές είναι γενικά θανατηφόρες.

Οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου Prion, περιλαμβάνουν:

  • Οικογενειακό ιστορικό της νόσου
  • Τρώγοντας κρέας μολυσμένο από την «ασθένεια τρελών αγελάδων»
  • Μόλυνση από τη λήψη μολυσμένων κερατοειδών χιτώνων ή από μολυσμένο ιατρικό εξοπλισμό (2).

Τα συμπτώματα της νόσου Prion είναι : γρήγορη αναπτυσσόμενη άνοια, δυσκολία στο περπάτημα και αλλαγές στο βάδισμα, αστάθεια, παραισθήσεις, μυϊκή δυσκαμψία, σύγχυση, κόπωση, δυσκολία στην ομιλία, αλλαγή στην προσωπικότητα (κατάσταση ζόμπι), αλλαγές συμπεριφοράς.

Στην σελίδα του νοσοκομείου  Children’s Hospital of Philadelphia, βρίσκουμε άρθρο με τίτλο : ΄΄Εμβόλια και ασθένεια των τρελών αγελάδων΄΄.

΄΄ Στις 8 Φεβρουαρίου 2001, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο “Πέντε κατασκευαστές φαρμάκων, χρησιμοποιούν υλικό με πιθανό σύνδεσμο τρελών αγελάδων”. Αυτό το άρθρο ακολούθησε μετά την δήλωση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, στις 22 Δεκεμβρίου 2000 στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας (MMWR). Το MMWR είναι γραμμένο στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το άρθρο των New York Times και η έκθεση του CDC, προκλήθηκαν από την διασταύρωση  πολλών γεγονότων :

Πρώτον, από τον Ιούλιο του 2000, περίπου 175.000 αγελάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφάνισαν μια ασθένεια που ονομάζεται «τρελή αγελάδα» – μια προοδευτική ασθένεια του νευρικού συστήματος των βοοειδών.

Δεύτερον, τουλάχιστον 80 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφάνισαν μια προοδευτική νευρολογική νόσο που ονομάζεται παραλλαγή Creutzfeld-Jakob νόσος ή (vCJD), η οποία μπορεί να προήλθε από την κατανάλωση κρέατος που παρασκευάστηκε από αγελάδες με την  νόσο “τρελής αγελάδας”.

Τρίτον, ορισμένα εμβόλια γίνονται με ορό ή ζελατίνη, η οποία λαμβάνεται από αγελάδες στην Αγγλία ή από χώρες που κινδυνεύουν από την νόσο “τρελής αγελάδας” (3).

Στην ίδια σελίδα διαβάζουμε : Η νόσος (vCJD), προκαλείται από μια ασυνήθιστη πρωτεΐνη που ονομάζεται prion (πρωτεϊνούχα μολυσματικά σωματίδια). Οι prions πρωτεΐνες,  βρίσκονται στον εγκέφαλο των αγελάδων με την νόσο “τρελής αγελάδας” και στον εγκέφαλο των ανθρώπων με την νόσο (vCJD). Οι prions μπορεί επίσης να βρεθούν στον νωτιαίο μυελό και στο πίσω μέρος του ματιού (αμφιβληστροειδής).

Πάμε τώρα στην σελίδα του National Institutes of Health και σε σχετικό άρθρο με τίτλο :  ΄΄Οι ερευνητές ανακαλύπτουν πώς η πρωτεΐνη Prion καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου΄΄ (4), δημοσιευμένο στις 15 Ιουνίου του 2009.

Διαβάζουμε στο συγκεκριμένο άρθρο: ΄΄ οι επιστήμονες έχουν αποκτήσει μια σημαντική εικόνα για το πώς η αδίστακτη πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για την ασθένεια τρελών αγελάδων και σχετικές νευρολογικές ασθένειες καταστρέφει τον υγιή εγκεφαλικό ιστό.

Οι μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ) είναι σπάνιες, θανατηφόρες ασθένειες, που προκαλούν στον εγκέφαλο να αναπτύξει βλάβες έτσι ώστε να μοιάζει με σφουγγάρι. Περιλαμβάνουν τη νόσο της «τρελής αγελάδας» στα βοοειδή, την τρομώδη νόσο στα πρόβατα και τη νόσο Creutzfeldt-Jakob  (vCJD) στους ανθρώπους.

Η εγκεφαλική βλάβη στις ΜΣΕ, προκαλείται από μη φυσιολογικές πρωτεΐνες που ονομάζονται prion, οι οποίες συσσωρεύονται στον εγκεφαλικό ιστό. Τα prion είναι μοναδικά μεταξύ των μολυσματικών παραγόντων επειδή δεν έχουν γενετικό υλικό. Αντίθετα, είναι αναδιπλωμένες μορφές πρωτεϊνών που βρίσκονται συνήθως στο σώμα. Όταν δημιουργούνται αλυσίδες πρωτεϊνών, διπλώνονται σε ξεχωριστά σχήματα, σαν το χαρτί που διπλώνεται.

Ο ένοχος των ασθενειών prion είναι μια πρωτεΐνη που ονομάζεται PrP. Συνήθως βρίσκεται στην επιφάνεια πολλών κυττάρων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Εάν μια εσφαλμένη έκδοση του PrP εισέλθει στο σώμα, μπορεί να συνδεθεί με το κανονικό PrP και να το “μετατρέψει” σε αναδιπλωμένη μορφή. Αυτή η καλά μελετημένη διαδικασία μετατροπής είναι αυτή που προκαλεί ασθένεια τρελών αγελάδων και πολλά άλλα ΜΣΕ΄΄ (4).

Θα αναφέρουμε τώρα και δυο άλλες πρωτεΐνες δέσμευσης, τις TDP-43 και την FUS. Είναι και οι δύο πρωτεΐνες σύνθεσης και μεταβολισμού του RNA. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι εκτός από τις πυρηνικές λειτουργίες, τόσο η TDP-43, όσο και η FUS, εμπλέκονται σε πολλαπλές διεργασίες στο κυτταρόπλασμα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας και μεταφοράς του mRNA, της απόκρισης στο stress, της μιτοχονδριακής λειτουργίας και της αυτοφαγικής ρύθμισης.

Όλη η παραπάνω εισαγωγή, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τα αποτελέσματα μιας πολύ σπουδαίας πρόσφατης μελέτης…

Μελέτη με τίτλο: ΄΄ Εμβόλια του COVID-19 με βάση το RNA και ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου Prion΄΄,  η οποία δημοσιεύθηκε στις 21-01-2021 στην Microbiology & Infectious Diseases.

Περίληψη μελέτης: ΄΄Η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας εμβολίων, αντιμετωπίστηκε στο παρελθόν με προβλήματα. Τα τρέχοντα εμβ0λια SARS-CoV-2 που βασίζονται σε RNA, εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας εντολή έκτακτης ανάγκης χωρίς εκτεταμένους μακροπρόθεσμους ελέγχους ασφάλειας. Σ’ αυτή την μελέτη, το εμβ0λιο Pfizer για τον COVID-19, αξιολογήθηκε ως προς το ενδεχόμενο πρόκλησης της νόσου Prion. Η αλληλουχία RNA του εμβολίου καθώς και η αλληλεπίδραση στόχου πρωτεΐνης ακίδας αναλύθηκαν για την πιθανότητα μετατροπής των ενδοκυτταρικών πρωτεϊνών δέσμευσης RNA, δηλαδή της πρωτεΐνης δέσμευσης DNA DNA (TDP-43) και (FUS), στις παθολογικές τους διαμορφώσεις σε prion. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο RNA έχει συγκεκριμένες αλληλουχίες, οι οποίες μπορούν να ωθήσουν  τις TDP-43 και το FUS, να αναδιπλωθούν στις παθολογικές τους επιβεβαιώσεις. Στην τρέχουσα ανάλυση ένα σύνολο από δεκαέξι διαδοχικές επαναλήψεις UG (ΨGΨG) αναγνωρίστηκαν και προσδιορίστηκαν επιπλέον πλούσιες ακολουθίες UG (ΨG). Βρέθηκαν δυο αλληλουχίες GGΨA. Πιθανές αλληλουχίες G Quadruplex υπάρχουν πιθανώς, αλλά είναι πιο εξελιγμένες και απαιτείται πολύ εξειδικευμένο πρόγραμμα υπολογιστή για την επαλήθευσή τους.

Η αναδίπλωση των TDP-43 και FUS στις παθολογικές τους επιβεβαιώσεις prion, είναι γνωστό ότι προκαλεί Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS), εκφυλισμό του πρόσθιου κροταφικού λοβού, την νόσο του Alzheimer και άλλες νευρολογικές εκφυλιστικές ασθένειες.

Το συνημμένο εύρημα καθώς και οι πρόσθετοι πιθανοί κίνδυνοι οδηγούν τον συγγραφέα της εν λόγω μελέτης να πιστεύει ότι η κανονιστική έγκριση των εμβολίων με βάση το RNA για το SARS-CoV-2, ήταν πρόωρη και ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερη βλάβη παρά όφελος΄΄ (4)

Αποτελέσματα μελέτης: ΄΄ Η ανάλυση του εμβολίου Pfizer κατά του COVID-19, ταυτοποίησε δύο πιθανούς παράγοντες κινδύνου για την πρόκληση της νόσου Prion στους ανθρώπους. Η αλληλουχία RNA στο εμβόλιο, περιέχει αλληλουχίες που πιστεύεται ότι προκαλούν τις πρωτεΐνες TDP-43 και FUS ώστε να συγκεντρωθούν στη διαμόρφωση με βάση prion, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη κοινών νευροεκφυλιστικών ασθενειών…

Ειδικότερα, έχει αποδειχθεί ότι οι αλληλουχίες του RNA GGUA, οι ακολουθίες UG , οι επαναλαμβανόμενες επαναλήψεις UG και οι G Quadruplex αλληλουχίες , έχουν αυξημένη συγγένεια για την σύνδεση των πρωτεϊνών TDP-43 ή και η FUS, ώστε να προκαλέσουν αυτές τις TDP-43 ή τις FUS, για να διαμορφωθούν παθολογικά μέσα στο κυτόπλασμα. Η ακίδα πρωτεΐνη που κωδικοποιείται από το εμβόλιο, δεσμεύει την αγγειοτενσίνη, μετατρέποντας το ένζυμο 2 (ACE2), ένα ένζυμο που περιέχει μόρια ψευδαργύρου. Η δέσμευση της ακίδας πρωτεΐνης στο ACE2, έχει την δυνατότητα να απελευθερώσει το μόριο ψευδαργύρου, ένα ιόν που προκαλεί τις TDP-43, ώστε να αναλάβουν τον παθολογικό τους μετασχηματισμό σε prion ΄΄ (4)

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα όσα έχουν αναφερθεί στο άρθρο, δένουν με την πρόσφατη δημοσιευμένη μελέτη. Αν λάβουμε υπόψη και κάποιες  παρενέργειες των εμβ0λίων mRNA που αναφέρονται στα social media από τους εμβ0λιασθέντες, οι οποίες ταυτίζονται με τα συμπτώματα της ασθένειας Prion, καλό θα είναι να πάρουμε υπόψη μας πολύ σοβαρά τα ευρήματα της μελέτης, πριν πάρουμε τις οποιεσδήποτε οριστικές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν το μέλλον της υγείας μας…!!

ΥΓ : Και για όσους αμφισβητούν ακόμα για το που οδηγούν την ανθρωπότητα οι εωσφοριτές, ευγονιστές νεοταξίτες, μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα του CDC και να χτυπήσετε ΄΄CDC zombies΄΄, για να δείτε σε πόσα link αναφέρονται σχετικά και πως προετοιμάζουν το έδαφος για το μέλλον των ανθρώπων…  Preparedness 101: Zombie Apocalypse (Προετοιμασία 101: Αποκάλυψη ζόμπι) (5)…!!

                                                            Your   Health   In  Your   Hands**

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή αντικατάσταση ιατρικών συμβουλών. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή

 References

1/ https://www.cdc.gov/prions/index.html , 2/ https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/prion-diseases , 3/ https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/vaccines-and-other-conditions/vaccines-mad-cow-disease , 4/ https://scivisionpub.com/pdfs/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf , 5/ https://blogs.cdc.gov/publichealthmatters/2011/05/preparedness-101-zombie-apocalypse

Pin It on Pinterest