του Παναγιώτη Μυλωνά

΄΄ Η αλήθεια είναι πάντα η αλήθεια, ακόμη και αν κανείς δεν την πιστεύει. Το ψέμα είναι ψέμα, ακόμη και αν όλοι το πιστεύουν ΄΄

Επειδή το κουβάρι της αλήθειας σχετικά με την τεχνητή επιδημία του κορονοϊού, άρχισε να ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς πλέον, με τους δημιουργούς της να παρακολουθούν αμήχανα τα νούμερα των ερευνών και τις βουητές αντιδράσεις των πληθυσμών των χωρών, ας τους δώσουμε το τελικό χτύπημα με τις τελευταίες πολύ αξιόπιστες έρευνες διακεκριμένων Πανεπιστημίων και ερευνητών.

Ταυτόχρονα ας πλαισιώνουμε το παγκόσμιο κίνημα της αφύπνισης, τα πληκτρολόγια μας ας παίρνουν φωτιά, να γίνονται σφυριά και τα μηνύματα τους να γίνονται καρφιά ποτισμένα με τοξίνες θυμού του παρά φύση έγκλειστου κόσμου, κυνηγώντας τα διεστραμμένα μυαλά και ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο, ενημερώνοντας και αφυπνίζοντας τον για την γλυκιά γοητεία της  αλήθειας, ώστε να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για τα επόμενα αρρωστημένα τους σχέδια !

Ας δώσουμε τώρα όλα τα σχεδόν τελικά στατιστικά στοιχεία για την επιδημία του κορονοϊού.

Στις 17 Απριλίου, η πρώτη μελέτη δημοσιεύτηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και σύμφωνα με τα πολύ αξιόλογα στοιχεία της,  θα έπρεπε να είχαν τελειώσει αμέσως όλα τα lockdown, καθώς οι επιστήμονες ανέφεραν στην έρευνά τους ότι ΄΄ η λοίμωξη είναι πολύ πιο διαδεδομένη από ό, τι υποδεικνύεται από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων  και συνέδεσε το ποσοστό θνησιμότητας από τις μολύνσεις λόγω COVID-19 ( Infection Fatality Rate ή IFR) μεταξύ 0,12-0,2%. Οι ερευνητές εικάζουν επίσης ότι το τελικό ποσοστό θνησιμότητας από τον COVID-19 (IFR), καθώς προέκυψαν περισσότερα δεδομένα, πιθανότατα θα ήταν χαμηλότερο. Ενημερωτικά, η εποχική γρίπη έχει ποσοστό θνησιμότητας (IFR)  0,1%  και η Ευλογιά  30% !!

Η μελέτη αυτή, όπως ήταν φυσικό, δέχθηκε κατευθυνόμενες κριτικές, αναγκάζοντας τον επικεφαλής ερευνητή, Δρ. Ιωάννη Ιωαννίδη να σημειώσει:

΄΄ υπάρχει κάποιο είδος νοοτροπίας ενόχλησης εδώ, που οι επικριτές απλά επιμένουν, ότι πρέπει να είναι το τέλος του κόσμου και νοοτροπίες του τύπου  ο ουρανός πέφτει στα κεφάλια μας. ΟΙ μελέτες σας, είναι επιθετικές μελέτες με δεδομένα που βασίζονται σε εικασίες και σε επιστημονική φαντασία. Αλλά η απόρριψη πραγματικών δεδομένων υπέρ της μαθηματικής κερδοσκοπίας είναι εντυπωσιακή. ”

Όπως όλες οι καλές επιστήμες, τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ σχετικά με το ποσοστό θνησιμότητας ( IFR),  έχουν επαναληφθεί τόσες φορές που το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Παθήσεων των ΗΠΑ ( Centers for Disease Control and Prevention ή CDC), αναγκάστηκε και βγήκε αυτήν την εβδομάδα για να ανακοινώσει ότι η «καλύτερη εκτίμησή τους» έδειξε ένα ποσοστό θνησιμότητας από COVID-19, κάτω από 0,3%. Σε αυτό το άρθρο σχετικά με τα νέα δεδομένα του CDC, επεσήμαναν επίσης τον τρόπο με τον οποίο η διαδοχική πτώση στο IFR, έχει εξαλείψει όλους τους φόβους της παγκόσμιας ημέρας της καταστροφής.

Μην ξεχνάμε ότι, οι προβλέψεις που έκανε το CDC τον Μάρτιο, οι οποίες υπέθεσαν IFR 0,8% και σύμφωνα με αυτές προέβλεπαν ότι 1,7 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από το COVID-19 χωρίς παρέμβαση. Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές στο Imperial College δημιούργησαν ένα χειρότερο σενάριο, στο οποίο 2,2 εκατομμύρια Αμερικανοί θα πέθαιναν, με βάση ένα IFR 0,9%.

Εάν ακόμη εξακολουθείτε να μην είστε πεπεισμένοι για το ποσοστό θνησιμότητας ( IFR) του COVID-19 είναι περίπου σύμφωνο με την εποχή της κακής γρίπης, ρίξτε μια ματιά στην πιο περιεκτική ανάλυση η οποία  προέρχεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης : ΄΄ λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική εμπειρία, τις τάσεις στα δεδομένα, τον αυξημένο αριθμό λοιμώξεων στον πληθυσμό στο μεγαλύτερο μέρος και τον πιθανό αντίκτυπο της εσφαλμένης ταξινόμησης των θανάτων, υπάρχει μια υποτιθέμενη εκτίμηση για το ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19, κάπου μεταξύ 0,1% και 0,41%.”

Τελικά, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Δρ. Ιωαννίδης του Στάνφορντ, δημοσίευσε μια μετα-ανάλυση (επειδή τόσες πολλές μελέτες IFR έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο τον Απρίλιο και στις αρχές Μαΐου), όπου ανέλυσε δώδεκα ξεχωριστές μελέτες IFR και το συμπέρασμά του είναι τόσο καλό, ώστε ας το μοιραστούμε μαζί του:

΄΄ Το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης (IFR), η πιθανότητα θανάτου για ένα άτομο που έχει μολυνθεί, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα και πιο αμφισβητούμενα χαρακτηριστικά της πανδημίας της νόσου του κοροναϊού 2019 (COVID-19). Το αναμενόμενο συνολικό φορτίο της θνησιμότητας του COVID-19, σχετίζεται άμεσα με το IFR. Επιπλέον, η αιτιολόγηση για διάφορες μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το IFR. Ορισμένες επιθετικές παρεμβάσεις που δυνητικά προκαλούν επίσης πιο έντονες παράπλευρες βλάβες, μπορεί να θεωρηθούν κατάλληλες, εάν το IFR είναι υψηλό. Αντιστρόφως, τα ίδια μέτρα ενδέχεται να υπολείπονται των αποδεκτών ορίων κινδύνου-οφέλους, εάν το IFR είναι χαμηλό… Είναι ενδιαφέρον, παρά τις διαφορές τους στο σχεδιασμό, την εκτέλεση και την ανάλυση, οι περισσότερες μελέτες παρέχουν εκτιμήσεις σημείων IFR που βρίσκονται σε σχετικά στενό εύρος. Επτά από τα 12 συμπεράσματα IFR βρίσκονται στο εύρος 0,07 έως 0,20 (διορθωμένο IFR 0,06 έως 0,16) που είναι παρόμοια με τις τιμές IFR της εποχικής γρίπης. Τρεις τιμές είναι μετρίως υψηλότερες (διορθωμένο IFR 0,25-0,40 στις πόλεις Gangelt, Geneva και Wuhan) και δύο είναι μετρίως χαμηλότερες από αυτό το εύρος (διορθωμένο IFR 0,02-0,03 στο Kobe και Oise).

Τελικά άξιζε τον κόπο αυτή η παγκόσμια τρομοκρατία του κόσμου και η διασπορά φόβου, πανικού και παραπληροφόρησης από τα καλοπληρωμένα συστημικά  ΜΜΕ, η οικονομική καταστροφή των χωρών, η ανεργία, οι πιθανές πτωχεύσεις των επιχειρήσεων, η επιδημία των ψυχοσωματικών ασθενειών στους έγκλειστους, τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, οι αυτοκτονίες, η υπερσίτιση των παιδιών, η σχεδόν εγκατάλειψη της θεραπείας ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, εξ αιτίας μιας εμφάνισης επιδημίας γρίπης, που τα ποσοστά θνησιμότητας της είναι από 0.07-0.20% παγκοσμίως ??

Τα συμπεράσματα δικά σας…!!!

                                                                     Your  Health  In  Your  Hands**

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή αντικατάσταση ιατρικών συμβουλών. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

References

1/ https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.14.20062463v1.full.pdf , 2/ https://reason.com/2020/05/24/the-cdcs-new-best-estimate-implies-a-covid-19-infection-fatality-rate-below-0-3/ , 3/ https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/ , 4/ https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.05.13.20101253v1.full.pdf , 5/ https://jbhandleyblog.com/home/lockdownlunacy?fbclid=IwAR1zxH95LcPVRmqnRm4NKj4jCTstGXmhAdlKvlR4XzUA2nbKA0WGVGX6SRY

Pin It on Pinterest