του Παναγιώτη Μυλωνά

Υπάρχουν πολλών ειδών μάσκες. Μάσκες και μάσκες. Μάσκες ορατές και αόρατες. Μάσκες που σου κρύβουν το πρόσωπο και μάσκες που σε μεταμορφώνουν σε άλλο πρόσωπο. Μάσκες που αν δεν φοράς κάποιο από τα είδη τους, δεν είσαι στην μόδα και ανήκεις στους γραφικούς.

Μάσκες αποκριάτικες. Είναι αυτές που θέλουμε όλοι να φορέσουμε τις απόκριες είτε γιατί θέλουμε να κρύψουμε το πρόσωπό μας ξεφαντώνοντας είτε για να εμφανίσουμε κάποιο άλλο πρόσωπο που έχει κολλήσει στην φαντασία μας. Οι μάσκες αυτές μας δίνουν την ελευθερία προσωρινής μετακόμισης σε έναν διαφορετικό κόσμο του κεφιού, της χαράς, της διασκέδασης, του χορού, του φλερτ, του τραγουδιού, χωρίς την έννοια της αποκάλυψης του αληθινού μας προσώπου. Είναι πάμφθηνες και όσοι δεν θα τις φορέσουν, ε δεν χάλασε και ο κόσμος. Εξ άλλου δεν είναι υποχρεωτικές, ούτε υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής κάποιου προστίμου στους αρνητές της. Απλά κάποιοι έχουν συνηθίσει και τις φορούν καμουφλαρισμένες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Υπάρχουν οι μάσκες των πολιτικών προσώπων. Αυτές είναι συνήθως αόρατες. Φοράνε πάντα χαμόγελα, ενώ πίσω από αυτές δεν μπορεί να διακρίνεις εύκολα τις προθέσεις των πραγματικών προσώπων, οι οποίοι τις φοράνε. Φοριούνται όλες τις εποχές, είναι all weather, έχει καθιερωθεί πλέον και είναι υποχρεωτικές, διαφορετικά δίχως αυτές δεν μπορείς να κάνεις καριέρα στην πολιτική. Έρχονται κουτί όσον αφορά την εφαρμογή τους, με απαραίτητη βέβαια την προϋπόθεση άλλα να υπόσχεσαι και να κάνεις ακριβώς τα αντίθετα όταν βρεθείς στην εξουσία.

Οι μάσκες αυτές δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα, είναι αυτοδημιούργητες και αποτελεί πλέον κανόνα ότι με όσα περισσότερα ΄΄θα΄΄ στολίζει κανείς τους λόγους του, τόσο μεγαλύτερης αποδοχής τυγχάνει και άλλες τόσες ευκαιρίες για μελλοντικές μπίζνες ανοίγονται. Όλοι τις ζηλεύουν αυτού του είδους τις μάσκες, αλλά αν δεν βοηθήσουν και κάποια τζάκια στην διαδικασία, δεν μπορείς να πετύχεις την τέλεια εφαρμογή. Ένα μόνον μειονέκτημα έχουν. Φοβούνται το πρόστιμο από τους πολίτες στις εκλογές.

Είναι επίσης οι μάσκες που φορούν οι ληστές και οι κακοποιοί, οι οποίοι κρύβουν το πρόσωπό τους, για να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους. Εάν δεν φορεθούν, κινδυνεύουν αυτά τα άτομα με το πρόστιμο της σύλληψής τους και της εξαργύρωσής του σε κάποια φυλακή. Αν και έχουν πολλά κοινά στοιχεία οι μάσκες αυτής της κατηγορίας με τις πολιτικές μάσκες, η μια βασική τους διαφορά έγκειται ότι αυτοί της δεύτερης κατηγορίας, δεν κινδυνεύουν ποτέ από κάποια σύλληψη και ακόμα σπανιότερο από κάποια είσοδό τους και την μόνιμη ξενάγησή τους σε κάποια φυλακή.

Υπάρχουν οι δημοσιογραφικές μάσκες. Φοριούνται κατά την διάρκεια εκφώνησης ειδήσεων ή κάποιων ενημερωτικών εκπομπών των καναλιών της τηλεόρασης. Είναι βλοσυρές, εξοικειωμένες με την σκιά του θανάτου και έχουν απώτερο σκοπό, την χειραγώγηση της μάζας μέσω της διασποράς του φόβου. Μεταμορφώνονται εύκολα, αλλά σύμφωνα πάντα με τις άνωθεν οδηγίες και ανάλογα με το μήνυμα που πρέπει να περάσουν στους ανυποψίαστους πολίτες. Οι μάσκες αυτές είναι πανάκριβες, γιατί έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, αλλά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα. Η πλειοψηφία του κόσμου, άρχισε να αντιλαμβάνεται πλέον αυτό το στημένο παιχνίδι και γύρισε οριστικά την πλάτη σε αυτού του είδους τις μάσκες. Ελάχιστα τώρα έως καθόλου μπορούν να τον επηρεάσουν, έχει ενημερωθεί για το ότι η αντικειμενικότητά τους βρίσκεται στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης από πλευράς αξιοπιστίας και έτσι αυτού του είδους οι μάσκες …..έπεσαν !!

Τελευταία ακούγονται πολλά για την υποχρεωτική επιβολή ενός άλλου είδους μάσκας, της μάσκας μιας χρήσεως. Το τελευταίο δίμηνο, έχουν παιχτεί σενάρια επί σεναρίων όσον αφορά την χρήση και την καταλληλότητα αυτών των μασκών, στην διάρκεια της επιδημίας του ΄΄κοροϊδοιού΄΄, με πολλά κωμικοτραγικά πισωγυρίσματα. Μας προστατεύουν, λέει, από την διάδοση και εξάπλωση του ιού, ενώ δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη επιστημονικά μελέτη, που να αποδεικνύει την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μάσκας. Διαφημίζονται συνεχώς από όλα τα ΜΜΕ. Είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά δεν είναι και παντού υποχρεωτική. Θα επιβάλλεται λέει και πρόστιμο για την μη τήρηση της οδηγίας, ενώ θα είναι και αμφίδρομη η επιβολή του !!

Καθόλου περίεργο που για άλλη μια φορά πολιτική ηγεσία και ΜΜΕ συγκλίνουν απόλυτα στις απόψεις τους, προσπαθώντας να πείσουν τον ταλαιπωρημένο και φοβισμένο από την καραντίνα κόσμο, ότι πάλι είναι για το καλό μας. Και μόνο αυτό με τρομάζει αφάνταστα. Όλο αυτό το σύστημα να θέλει για άλλη μια φορά το καλό μας…!!

Μια παγκόσμια εκκωφαντική βουή όμως από τους λαούς, άρχισε να κάνει την εμφάνισή της σε αυτή την νέα επιβολή της μάσκας, να παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με αμείλικτα ερωτηματικά και με έντονες διαθέσεις προς τους σχεδιαστές της νέας επιβολής αυτού του είδους της μάσκας.

  • Μήπως οι μάσκες αυτές αποτελούν άλλο ένα μέσο στέρησης της προσωπικής μας ελευθερίας ?
  • Μήπως είναι άλλο ένα μέσο απομάκρυνσης των ατόμων μεταξύ τους?
  • Μήπως θέλουν να βάλουν φρένο στην μεταξύ μας επικοινωνία?
  • Μήπως είναι άλλο ένα μέσο εκφόβησις των λαών?
  • Μήπως αποσκοπούν στο να μας μειώσουν το οξυγόνο που αναπνέουμε?
  • Μήπως θέλουν να γίνουμε καχύποπτοι με τους συνανθρώπους μας ώστε να μην εμπιστευόμαστε κανένα?
  • Μήπως θέλουν να φορτώσουν και επιπλέον stress στον οργανισμό μας?
  • Μήπως τελικά θέλουν να φρενάρουν και να ελέγξουν τις ελευθερίες μας και με το πρόσχημα της υγείας θέλουν να μας οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια άγνωστα και επικίνδυνα?

Ελπίζω να πήραν αυτό το ισχυρό μήνυμα της εύλαλης σιωπής  μας και της αμείλικτης εκκωφαντικής  βοής των λαών, ώστε να μην λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…!!

                                                                  Your  Health  In  Your  Hands

 

Pin It on Pinterest