του  Παναγιώτη Μυλωνά

΄΄ Ο φόβος είναι ο δολοφόνος του μυαλού. Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος..΄΄ – Franklin Roosevelt

Γεγονός είναι ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού σήμερα, υποφέρει αφάνταστα από τον φόβο του Covid, γεγονός που έχει επηρεάσει δραστικά και ψυχολογικά, όλες τις κοινωνικές, οικογενειακές και εργασιακές του σχέσεις. Όμως κανένας ιός δεν είναι πιο επικίνδυνος από τον φόβο…

΄΄ Ο φόβος μας εμποδίζει να σκεφτούμε. Ο συναισθηματικός πανικός που συνοδεύει τον φόβο σταματά στην πραγματικότητα τον προμετωπιαίο φλοιό, ή το ορθολογικό μέρος σκέψης του εγκεφάλου μας. Ένας λαός που σταματά να σκέφτεται από μόνος του, είναι ένας λαός που οδηγείται εύκολα, χειρίζεται εύκολα και εύκολα ελέγχεται..΄΄ (1)

Ο φόβος είναι το τέλειο μάρκετινγκ των εμβ0λίων

Ο φόβος για το άγνωστο και τον πανικό που προκαλεί στις μάζες, είναι ίσως ο πιο μεταδοτικός ιός της εποχής μας. Κατά τη διάρκεια της ψευτοπανδημίας, ο φόβος εξαπλώθηκε σε πολλαπλά επίπεδα στα social media, σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

Ο φόβος σήμερα ξεπέρασε την πραγματικότητα, ξεπέρασε την επιστήμη και τα γεγονότα. Οι μάζες οδηγούνται στην λήψη ενός επικίνδυνου πειραματικού εμβ0λίου, όπου οι φοβισμένοι δεν ελέγχουν τους κινδύνους, την επιστήμη, την πραγματικότητα που τόσοι πολλοί πεθαίνουν ή νοσηλεύονται από τις λήψεις COVID.

Φόβος και θάρρος

Το θάρρος δεν είναι η έλλειψη φόβου αλλά η ικανότητα να το αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει θάρρος χωρίς φόβο. Ο φόβος είναι μια ζωτικής σημασίας απάντηση στον σωματικό και συναισθηματικό κίνδυνο.Εάν δεν μπορούσαμε να το νιώσουμε, δεν θα μπορούσαμε να προστατευθούμε από νόμιμες απειλές Έτσι ο φόβος είναι ένα πραγματικό πράγμα που νιώθουμε.  Ωστόσο:

΄΄ Ο ΦΟΒΟΣ είναι ο δολοφόνος του μυαλού. Ο φόβος είναι ο μικρός θάνατος που φέρνει απόλυτη εξάλειψη. Θα αντιμετωπίσω τον φόβο μου. Θα τον επιτρέψω να περάσει πάνω μου και μέσα μου. Και όταν έχει περάσει, θα γυρίσω το εσωτερικό μάτι για να δω το μονοπάτι του. Όπου έχει φύγει ο φόβος δεν θα υπάρχει τίποτα. Μόνο εγώ θα παραμείνω΄΄ – Frank Herbert, Dune Bene Gesserit Litany Against Fear

Ο φόβος λειτουργεί πάντα δυναμικά, για να καταστρέψει τις μαλακότερες ενέργειες της καρδιάς. Για πολλούς ανθρώπους, ο φόβος είναι η κυρίαρχη πτυχή της ζωής.

Η αγάπη απελευθερώνει από τον φόβο – Jerry Lempousky

Φαίνεται ότι μεταμορφωνόμαστε μέρα με την ημέρα σε μια φυλή σκλάβων, απέναντι στην φαρμακευτική και την ιατρική τρομοκρατία. Είναι λογικό να τρέμουμε στην ιδέα, ότι οι πιο διεστραμμένοι, οι πιο άρρωστοι άνθρωποι που έχουν περπατήσει ποτέ στη γη, είναι αποφασισμένοι να μας κάνουν να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να προσκυνήσουμε το είδωλο της σύριγγας, όπως εξανάγκαζαν οι γιατροί του Χίτλερ τους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Το κακό κρύβεται επιμελώς πίσω από χαμόγελα και τα λευκά παλτά στον τομέα της ιατρικής. Όμως 1.000 Δικηγόροι και 10.000 Γιατροί θαρραλέοι απ’ όλον τον κόσμο, έχουν καταθέσει αγωγή για παραβιάσεις του Κώδικα της Νυρεμβέργης και για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενάντια σε όλους τους διεστραμμένους δημιουργούς της ψευτοπανδημίας της κορώνας. Αυτοί δεν υπέκυψαν στους φόβους τους και έχουν οδηγό την αλήθεια, η οποία είναι άφθαρτη και δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα.

Δεν μπορούμε να φοβόμαστε να κάνουμε το σωστό. Ακούμε πάρα πολύ τους τις ελεγχόμενες κυβερνήσεις και τα διεφθαρμένα social media και είναι δύσκολο να καταλάβουμε τo γιατί.

Τόσα πολλά πράγματα απειλούν τη ζωή μας σήμερα που δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βρούμε το θάρρος να ζήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή.

Μας βοηθά όταν αγγίζουμε με την αγάπη μας καθημερινά τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα πρόσωπα που αγαπάμε ιδιαίτερα και δείχνουμε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για ό, τι έχουμε. Μας βοηθά να επιστρέψουμε στο εσωτερικό μας κέντρο και να ταυτιστούμε με το αίσθημα του εαυτού μας, με τις καρδιές και τις ψυχές μας.

Χρειάζεται θάρρος για να ακούσουμε βαθιά. Πρέπει να μάθουμε πώς να ακούμε βαθιά. Η ακρόαση είναι ένα κρίσιμο κλειδί για τη ζωή και είναι ζωτικής σημασίας.

Πρέπει να μάθουμε να ακούμε, γιατί δεν θέλουμε να ακούσουμε σε οτιδήποτε μπορεί να απαιτεί αλλαγή στον εαυτό μας. Το να ακούς είναι ισοδύναμο με το να αλλάξεις. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε χωρίς να μάθουμε να ακούμε. Η ίδια η  ακρόαση, συνεπάγεται μια αλλαγή. Αξίζει τον κόπο να αλλάξουμε, μόνο για να ακούσουμε…!!

                                                                        Your   Health   In  Your   Hands**

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή αντικατάσταση ιατρικών συμβουλών. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή

 References

1/ https://electroverse.net/decades-of-failed-tipping-point-prophesies , 2/ https://drsircus.com/general/love-and-courage-greater-than-fear

Pin It on Pinterest