Το βιβλίο της Αντιγήρανσης

Δεν γνωρίζουμε, τι δεν γνωρίζουμε!

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ίσως είναι από τα σπουδαιότερα δώρα που θα μπορούσατε να κάνετε στον εαυτό σας. Το συγγραφικό αυτό έργο αποτελεί έναν ύμνο στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και στους θαυμάσιους αμυντικούς μηχανισμούς τους οποίους διαθέτει, ώστε να αντιμετωπίζει και να ξεπερνά όλες τις δυσλειτουργίες που του δημιουργούμε.

Αγορά
man reading

Το βιβλίο της Αντιγήρανσης

(Υγεία, Διατροφή, Πρόληψη)

Νέα Κυκλοφορία

Ο Παναγιώτης Μυλωνάς γίνεται ο ξεναγός σας, σε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο βιβλίο για το διαχρονικό θέμα της αντιγήρανσης! Ένας οδηγός για πιο ποιοτική ζωή, εμπλουτισμένο με συμβουλές διατροφής και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε αναγνώστη.

Από τις Εκδόσεις Πηγή, κυκλοφορεί ένας ύμνος στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, με τίτλο “Το βιβλίο της Αντιγήρανσης”.

“Καλώς ορίσατε στο υπέροχο ταξίδι εξερεύνησης του θαυμαστού κόσμου της λειτουργίας του οργανισμού μας, στο οποίο θα έχω την τιμή να είμαι ο ξεναγός σας!”

Τι θα μάθετε

Θα ανακαλύψουμε μαζί ότι το σώμα μας δεν κάνει λάθη, αλλά προσπαθεί πάντα με τους μηχανισμούς του να αυτοπροστατεύεται, να προσαρμόζεται κάθε φορά και να αντιμετωπίζει τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς κινδύνους με έναν και μοναδικό σκοπό: τη με πάση θυσία διαφύλαξη και προστασία της υγείας μας.

Z

Σωστή πρόληψη και αντιγήρανση

Όλη η φιλοσοφία του βιβλίου στηρίζεται στην βασική αρχή: “μια είναι η πάθηση του οργανισμού μας: η δυσλειτουργία των κυττάρων και μια είναι η θεραπεία της: η σωστή πρόληψη!

Z

Η λειτουργία του οργανισμού μας

Το βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού , στην ανάλυση και την προσπάθεια ανεύρεσης της προέλευσης αρκετών χρόνιων παθήσεων του σημερινού μας πολιτισμού και τρόπου ζωής, καθώς και στους θαυμάσιους αμυντικούς μηχανισμούς τους οποίους διαθέτει, ώστε να τις αντιμετωπίζει και να τις ξεπερνάει.

Z

Η εξασφάλιση της ζωής

Στο εσωτερικό του οργανισμού μας, κάθε δευτερόλεπτο, δισεκατομμύρια χημικές διεργασίες και αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα από τα κύτταρά μας, με έναν και μοναδικό σκοπό, αυτόν με τον οποίο μας προίκισε η μητέρα φύση: την εξασφάλιση της ζωής.

Z

Ασθένειες & παθήσεις

Αν το “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση” σώμα μας είναι σχεδιασμένο να επιβιώνει, γιατί υπάρχουν οι εκατοντάδες ασθένειες και εκφυλιστικές παθήσεις; Η απάντηση είναι απλή : το σώμα μας δεν γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους αυτό καθίσταται άρρωστο. Απλά αυτό που ονομάζουμε ασθένειες – παθήσεις, αποτελούν τους διαφορετικούς τύπους και τρόπους των μηχανισμών επιβίωσης του οργανισμού μας.

Η γνώση είναι δύναμη και σ’ ελευθερώνει από τον φόβο

Ζούμε σε εποχές όπου ποτέ άλλοτε η αλήθεια δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και σπάνια έννοια ανάμεσα στον κόσμο. Αν και η αλήθεια δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους ανθρώπους, πλέον η σκόπιμη και καθοδηγούμενη διάδοση διαφόρων μύθων και ψευδών πληροφοριών, έχει προαχθεί σε επιστήμη, κάνοντας πλύση εγκεφάλου και στο πιο δύσπιστο άτομο.

Παρ’ ότι αναφέρεται ότι “η αλήθεια σ’ ελευθερώνει”, ολόκληρο το περιβάλλον σύστημα, έχει ταχθεί να μας κρατάει δεμένους με τους διάφορους μύθους και τα ψεύδη τα οποία έχουν καλλιεργήσει έντεχνα, ώστε καθοδηγούμενοι πλέον και εξαρτημένοι, να μην έχουμε και πολλά περιθώρια προσωπικής ελευθερίας σκέψεων και πράξεων.

Ένα από τα φοβερά όπλα τα οποία χρησιμοποιεί το συστημικό τέρας για να πετυχαίνει πάντα τον σκοπό του και να έχει πάντα εξαρτημένες και εύκολα διαχειρίσιμες τις μάζες των ανθρώπων, είναι ο φόβος. Ο φόβος λοιπόν είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου και της υγείας του, πράγμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι έχοντες τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους και δεν διστάζουν με το παραμικρό να τον επιβάλλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Το παρόν βιβλίο, είναι ένας σύμμαχος θωράκισης της υγείας μας, αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας την πολύτιμη έννοια της πρόληψης, απομακρύνοντας τις φοβίες και τα αναπάντητα ερωτηματικά, σχετικά με το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας.

Όλη η φιλοσοφία του βιβλίου, στηρίζεται στην βασική αρχή:

“Μια είναι η πάθηση του οργανισμού μας: η δυσλειτουργία των κυττάρων.
Και μια είναι η θεραπεία της: η σωστή πρόληψη !”

Τα περιεχόμενα του βιβλίου

Το βιβλίο αποτελείται από 10 κεφάλαια και αριθμεί 40 χορταστικές ενότητες οι οπόιες δένουν μεταξύ τους και παρουσιάζουν μια αλληλουχία. Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές ονομασίες και ορισμοί, όλες όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή : την δυσλειτουργία των κυττάρων του οργανισμού.

Οι βασικές αρχές λειτουργίας των κυττάρων

Η ανεκτίμητης αξίας κυτταρική διατροφή, η σπουδαιότητα λειτουργίας των μεμβρανών, τα μιτοχόνδρια που αποτελούν τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, τα τελομερή και η σημασία τους στην αντιγήρανση και η γλουταθειόνη, το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό το οποίο παράγει το σώμα μας.

Βιταμίνες και μέταλλα

Η ανεκτίμητης αξίας κυτταρική διατροφή, η σπουδαιότητα λειτουργίας των μεμβρανών, τα μιτοχόνδρια που αποτελούν τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, τα τελομερή και η σημασία τους στην αντιγήρανση και η γλουταθειόνη, το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό το οποίο παράγει το σώμα μας.

Το ενδοκρινικό σύστημα

Μελετάμε το ενδοκρινικό σύστημα και τους ενδοκρινείς αδένες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον οργανισμό, από την εκτός ισορροπίας λειτουργίας των ορμονών, αναλύουμε την λειτουργία των επινεφριδίων και το σύνδρομο κόπωσης των επινεφριδίων, των αδένων όπως ο υποθάλαμος, η επίφυση, καθώς και τις επιπτώσεις του χρόνιου stress στον οργανισμό μας.

Ο μύθος της χοληστερίνης

Καταρρίπτουμε το μύθο της χοληστερίνης ενώ ρίχνουμε άπλετο φως στην λειτουργία της καρδιάς και στα αίτια της δυσλειτουργίας του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Αναλύουμε τα αίτια δημιουργίας της αθηροσκλήρωσης.

Ο διαβήτης τύπου 2

Αναφέρουμε για τον διαβήτη τύπου 2 και εξηγούμε γιατί αυτή είναι μια καθαρά διατροφική πάθηση, η οποία είναι αναστρέψιμη και μπορεί εύκολα να προληφθεί.

Κατάθλιψη -Αλτσχάϊμερ

Ρίχνουμε μια διαφορετική ματιά στη σύγχρονη μάστιγα της κατάθλιψης και αναλύουμε τους τρόπους πρόληψης της άνοιας και της πάθησης του Αλτσχάϊμερ.

Ενυδάτωση - Έντερο - Φλεγμονές

Αναφέρουμε την σημασία της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού, τη σπουδαιότητα της άρτιας λειτουργίας του εντέρου, τη ζημιά την οποία προκαλούν οι φλεγμονές στο σώμα μας και πως μπορούμε να τις αποφύγουμε, εξηγούμε το φαινόμενο του συνδρόμου του διαρρέοντος εντέρου, δίνουμε τον ορισμό του οξειδωτικού stress και πως αυτό επηρεάζει την δημιουργία των φλεγμονών.

Ύπνος - Ηλιοθεραπεία - Στοματική Υγεία - Προστάτης - Άσθμα - Ένζυμα

Συζητάμε για τα αντιγηραντικά αποτελέσματα ενός καλού και ποιοτικού ύπνου και για την επίδραση των ορμονών κορτιζόλης και μελατονίνης στην επίτευξη του ποιοτικού ύπνου.  Μελετάμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της ηλιοθεραπείας και την σημασία της στοματικής υγείας. Μιλάμε για την προστασία του προστάτη, για τις αιτίες εμφάνισης του άσθματος και τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονοχυμού. Αναλύουμε την σπουδαιότητα των ενζύμων.

Οιστρογόνα -Καρκίνος

Παρουσιάζουμε με την βοήθεια πάντα των ερευνών τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, της ακτινοθεραπείας και της μαστογραφίας, ενώ τέλος στοχοποιούμε τα αίτια της εμφάνισης του καρκίνου, πως και γιατί δημιουργούνται τα καρκινικά κύτταρα, γιατί ο καρκίνος είναι μια μεταβολική και όχι γενετική νόσος, τι είναι οι κετόνες και τι η κετογόνος αντικαρκινική δίαιτα, ενώ ξεκλειδώνουμε με τον κωδικό-κλειδί της πρόληψης, που το ονομάσαμε “O HMITHEOS“, τα μυστικά της αντιγήρανσης και της αποφυγής εμφάνισης του καρκίνου.

Τα στοιχεία του βιβλίου

Εκδόσεις: iWrite
ISBN: 978-960-627-052-9

Κεφάλαια

Ενότητες

Σελίδες

Κριτικές – Μαρτυρίες

Author

Ο συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Μυλωνάς γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1959 και ζει στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική και έχει τρία αγόρια, τον Βασίλειο, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξιο. Έχει τελειώσει τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην ελληνική βιομηχανία, σε διευθυντικές θέσεις στους τομείς παραγωγής και marketing και είκοσι τρία χρόνια στο ελληνικό δημόσιο σε θέσεις προϊσταμένου τμημάτων και διεύθυνσης.

Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια γύρω από το management και έχει διδάξει management σε στελέχη επιχειρήσεων. Παρακολούθησε διαδικτυακά σεμινάρια Κυτταρικής Ιατρικής, με απόκτηση Πιστοποιητικών και δικαίωμα εγγραφής στη «Συμμαχία για την Υγεία» του πρωτοπόρου ερευνητή της Κυτταρικής Ιατρικής, Dr. Mathias Rath.

 

Εδώ και μερικά χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά ως συγγραφέας – ερευνητής πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας. Το πρώτο του συγγραφικό έργο κυκλοφόρησε με τίτλο «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων (Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας) – Μύθοι & Πραγματικότητα».

Εκεί περιγράφονται οι μηχανισμοί του σώματος για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του stress, η χρόνια κόπωση, οι αϋπνίες, οι χρόνιοι πόνοι, η έλλειψη ενέργειας, η κατάθλιψη, οι φλεγμονές, οι υπογλυκαιμίες, ο υποθυρεοειδισμός, η ινομυαλγία, η πτώση του ανοσοποιητικού, καθώς και οι φυσικές λύσεις μέσω της ολιστικής αντιμετώπισης όλων των προηγούμενων συμπτωμάτων.

Κριτικές και ανατροφοδοτήσεις αναγνωστών για το προαναφερθέν βιβλίο, άρθρα και βίντεο, στη σελίδα www.yourhealthinyourhands.gr.

Pin It on Pinterest